Bild för länk -

Kunskap och framtidsmässan slut för detta året

27 november, 2023, kl 16:50

Det har varit roliga och intensiva dagar! Vår monterpersonal har träffat och pratat med många unga besökare som funderar över vad de vill göra efter gymnasiet.

En del besökare hade redan bestämt sig för att bli brandman, medan andra blev mer nyfikna av andra yrken inom räddningstjänsten t ex brandingenjör eller brandman i beredskap (deltidsbrandman). 

I montern var det full aktivitet och många ungdomar ville prata med oss om både om våra yrken och hur det är att jobba på Räddningstjänst Storgöteborg. Det som drog extra mycket var möjligheten att prova på rullbandstestet som är en del av rekryteringstesterna för brandman. Många ungdomar testade och fick en vattenflaska som belöning efteråt. Det är roligt att både tjejer och killar är intresserade av våra yrken och att de hade olika bakgrund och kom från olika ställen i västsverige.

Tack alla härliga ungdomar som vi fick chansen att möta under mässan! 


Till de som gjorde vår frågesport där man kan vinna ett besök på en brandstation, här kommer de rätta svaren. Vinnaren drar vi under denna veckan, v48, och meddelar sedan den personen. 

Fråga 1: X. Lägger på ett lock och stänger av spisen

Fråga 2: X. Brandvarnare pulversläckare brandfilt

Fråga 3: 1. 90 sekunder 

Fråga 4: X. Man har beredskap ungefär var fjärde vecka

Fråga 5: 2. De kan jobba med flera olika saker t ex. brandskydd i byggnader göra tillsyner rådgivning jobba som räddningsledare vid olyckplatser