Brandrisk ute-appen

Kolla brandrisken

Det finns olika sätt att kolla brandrisken. ”Brandrisk Ute” är en mobilapplikation som hjälper dig att hålla koll på brandrisken i skog och mark och minska risken för att du ska orsaka gräs- och skogsbränder. Appen lär dig också mer om säker eldning utomhus. Den laddas ner där appar finns. Du kan även gå in på SMHI:s hemsida.

Ha kolla på brandrisken innan du börjar elda. Du kan använda dig av appen Brandrisk ute.  Appen hjälper dig hålla koll på brandrisken i skog och mark. Med hjälp av positioneringsfunktionen i din iPhone, iPad eller Androidenhet får du prognos för aktuell och kommande brandrisk. Här kan du läsa mer om Brandrisk ute Appen

På SMHIs hemsida kan du också kontrollera aktuell brandriskprognos. Gå in på SMHI och kontrollera aktuell brandriskp.o

Eldningsförbud

Tänk på att alltid kontrollera om det är eldningsförbud där du är innan du eldar eller grillar. 

Du hittar information om eldningsförbud på kommunens, länsstyrelsens eller räddningstjänstens webbplats. Information om aktuell brandrisk och eldningsförbud brukar också sändas i Sverige Radios P4. Miljöförvaltningen i respektive kommun, har av miljöskäl olika beslut om eldningsförbud som är oberoende av brandrisken.

Eldningsförbud på grund av brandrisk

Du kan enkelt kontrollera om det råder eldningsförbud på grund av brandrisk. Om du inte kommer åt vår hemsida där du befinner dig kan du kan ringa vår telefonsvarare 031-335 2980 för att få besked om eldningsförbud på grund av brandrisk råder inom Räddningstjänsten Storgöteborgs upptagningsområde.