Skicka e-faktura

Lagen om e-faktura innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med e-faktura. Inköp som görs av oss, Räddningstjänsten Storgöteborg, ska därför faktureras med en e-faktura. Kom även ihåg att ange vår referens på fakturan.

Fakturaadress

Räddningstjänsten Storgöteborg
FE 359 Scancloud
831 90 ÖSTERSUND

E-faktura

PEPPOL-ID: 0007:2220000752
GLN-nr: 7350118180006
Org nr: 2220000752
Van-operatör: Visma Proceedo

Ni som e-fakturerar idag

Räddningstjänsten Storgöteborg kan ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. Ni behöver ansluta er via ett företag som stödjer er e-fakturering via PEPPOL. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem eller faktureringssystem om de kan sända via PEPPOL-nätverket. Räddningstjänsten Storgöteborg PEPPOL-ID är 0007:2220000752.

Alternativt är att skicka med GLN 7350118180006 via vår systemleverantör Visma Proceedo. Räddningstjänsten Storgöteborg tar genom Visma emot de på marknaden förekommande format av e-faktura exempelvis Svefaktura.

Ni som inte e-fakturerar idag

Om ni har ett affärssystem så finns det ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärssystemen/ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.

Operatörer

Visma Proceedo AB har samtrafiksavtal med de flesta operatörer vilket innebär att det redan finns etablerade standardkopplingar som möjliggör e-fakturaflöden mellan leverantör och RSG.

För mer information om aktuella operatörer; Besök Visma Proceedos hemsida eller  kontakta Visma Proceedo Servicedesk.

Leverantörsportal

Om ni inte har ett affärssystem erbjuder vi en fakturaportal för registrering av fakturor. Kontakta oss enligt nedan för mer information.

Kontakta oss

Via e-post marknadsplatsen@rsgbg.se eller växeltelefon 031-335 26 00

Här kan du läsa mer om lagen

För mer information om e-faktura: Myndigheten för digital förvaltning  SFTI   och Sveriges Kommuner och Regioner, SKR