Bild för länk -

Utdelning Rådigt ingripande

10 juli, 2023, kl 10:38

Pelle Söderberg räddade livet på en person som höll på att drunkna i Kåsjön. Han uppmärksammades den 7 juli på Öjersjö brandstation för sitt rådiga ingripande.

Den 28 juni är två killar i 30-års åldern vid Kåsjön för att njuta av det sköna vädret. Ingen av dem kan simma. En av personerna bor i Sverige den andra är här på semester och det är han som ger sig ut i vattnet och plötsligt försvinner botten. Han börjar vifta med armarna och försvinner sedan under ytan. Kompisen som inte kan simma springer då fram till Pelle Söderberg som befinner sig vid Kåsjön tillsammans med sin fru och barnbarn och ber honom om hjälp. Pelle ger sig ut i vattnet där killen har försvunnit under ytan. Vattnet är grumligt men på två till tre meters djup hittar Pelle honom efter ca 2-3 minuter. Pelle får upp den medvetslösa killen till ytan och får hjälp att få iland honom av en annan badare. De påbörjar HLR med inblåsningar innan räddningstjänsten och ambulansen kommer till platsen.

- För oss är Pelle en riktig vardagshjälte. När många skulle bli rädda och fly, kliver i stället Pelle fram och gör en riktig hjälteinsats. Han räddar livet på den här personen. Hans agerande visar hur man kan göra skillnad när en olycka inträffar, säger Daniel Bergman styrkeledare på Öjersjö brandstation.

På bilden: Per Nyqvist Tf räddningschef, tillsammans med styrkan från Öjersjö brandstation, delar ut blommor och diplom till Pelle för hans rådiga ingripande i samband med ett drunkningstillbud i Kåsjön.

 

Ta till dig våra badsäkra tips här och hur du ska agera om en olycka inträffar Bada säkert - Hem & Fritid - RSGBG