Bild för länk -

Större skred vid Stenungsund E6

23 september, 2023, kl 11:39

Ett större ras har inträffat på E6 i höjd med Stenungsundsmotet, raset är enligt uppgift cirka 150 meter långt. Larmet inkom till räddningstjänsten 01:48. Informationen kommer att uppdateras.

Räddningstjänsten har idag tillsammans med Stenungsunds kommun och geotekniker fortsatt att bedöma läget vid Norumsån, för att undersöka om det är behov av åtgärder. Imorgon sker nya samverkansmöten.

Vi har under dagen även arbetat med, att i de delar det varit möjligt, ta ut viss lös egendom.

Arbetet fortgår nu i samverkan med olika aktörer.

Området är avspärrat då bedömningen är att det är förenat med livsfara att vistas i det drabbade området.

Daniel Gillesén
Räddningsledare

SÖN, SEP 24, 2023 12:50

Räddningstjänsten är fortsatt på plats vid skredet vid E6 Stenungsund. 

Under gårdagen arbetade räddningstjänsten med eftersök av människor i de delar av området, där det varit möjligt, med hjälp av specialutbildad personal för ras och skred samt sökhundar. Ett antal personer hjälptes under gårdagen ur fordon på rasområdet med hjälp av räddningstjänstpersonal samt helikopter från Sjöfartsverket. Sökarbetet avslutades igår eftermiddag.

Räddningstjänsten har under natten och morgonen arbetat med att besikta den drabbade bensinstationen för att säkerställa om läckage kan ha skett och har för närvarande avfärdat att den skulle utgöra en miljöskada. Vi undersöker ett mindre dieselläckage från en lastbil. Tillsammans med Trafikverket och geotekniker pågår även en besiktning av ytterområden kring Norumsån för att se om det kan innebära ytterligare konsekvenser.Under dagen kommer räddningstjänsten att medverka på ett samverkansmöte med kommunen på plats i Stenungsund.

Allmänheten uppmanas fortsatt att inte vistas i området och respektera avspärrningar.

Räddningstjänsten bedömer att vi kommer att vara kvar till imorgon måndag, och ny bedömning görs då av ytterligare insatser.

De hårdast drabbade delarna av skredområdet är cirka 150 x 100 meter. Totalt har skredet dock berört ett område på cirka 700 x 200 meter.

Ett större skred har inträffat på E6 i höjd med Stenungsundsmotet. Larmet inkom till räddningstjänsten 01:48 och räddningstjänst, polis, ambulans och helikopter med ytbärgare har varit på plats under natten. Räddningstjänstens arbete förväntas pågå under hela dagen.

Skredet har berört område på cirka 100 x 150 meter, ett 10-tal fordon, ett skogsområde, och ett affärsområde med bensinmack och snabbmatsrestaurang. Specialutbildad räddningstjänstpersonal inom eftersök vid ras är på plats och sökhundar kommer att genomsöka rasområdet. Ett antal personer har hjälpts ur fordon på rasområdet med hjälp av brandpersonal samt helikopter. Ett antal personer har körts till sjukhus.

Vägen är helt förstörd i både riktningar och trafiken leds om. Risk för ytterligare skred kan i nuläget inte uteslutas. Trafikanter och allmänhet ombeds undvika området.

Ett större ras har inträffat på E6 i höjd med Stenungsundsmotet, raset är enligt uppgift cirka 150 meter långt. Larmet inkom till räddningsjänsten 01:48.

Ett antal personer och fordon samt byggnader är drabbade. Skadeläget är i nuläget oklart. Räddningstjänst är på plats med ett flertal enheter liksom polis och ambulans.

Vägen är avstängd i både riktningar och bedöms vara avstängd under en längre tid. Risk för ytterligare skred kan inte uteslutas. Trafikanter och allmänhet ombeds undvika området.