Möt oss på West Pride!

17 september, 2021, kl 08:21

Äntligen Pride! Trots den inställda festivalen 2020 valde RSG att låta flaggorna vaja under West Prides flaggperiod. Måndagen den 20 september hissar vi återigen de mångfärgade flaggorna, festivalen är tillbaka med full kraft och vi ska medverka!

Räddningstjänsten Storgöteborg har genom åren deltagit aktivt på olika sätt i festivalen. RSG vill genom sitt deltagande visa att vi är en Räddningstjänst för alla och att mänskliga rättigheter och öppenhet för olikhet är en tydlig grund för hela vårt arbete. Genom att hissa regnbågsflaggan på våra byggnader, delta i paraden och möta allmänheten i Pride Park, visar vi att RSG vill vara en öppen, inkluderande och hållbar organisation.

- Räddningstjänsten Storgöteborg har genom åren deltagit aktivt på olika sätt i Pridefestivalen. Första gången som Pride-flaggan hissades på RSG var 2015. För många medarbetare har flagghissningen av flaggan blivit en självklar tradition. Det har skett en utveckling både på RSG såväl som i samhället. Från att betraktas som ett särintresse till en självklar manifestation för allas rätt få vara den man vill och leva sitt sanna liv, säger Lars Klevensparr, Förbundsdirektör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

- Utåt, till invånarna, visar vi att vi självklart står upp för den grundläggande mänskliga rättigheten att inte bli diskriminerad. Inte för att vi tvivlar på det själva utan för att alla andra skall känna sig säkra på att vi är en räddningstjänst för alla, säger Lars Klevensparr.

Räddningstjänsten Storgöteborg:s deltagande under West Pride 2021

Måndag den 20 september: 
Vi hissar Prideflaggan och alla medarbetare som vill, firar tillsammans (med lämpligt avstånd till varandra) med fika.

Lördag 2 oktober: 
Regnbågsparaden. Representanter från RSG medverkar i paraden tillsammans med polisen under ”blåljus-flagg”. En av RSG brandbilar kommer att delta.

Lördag-söndag 2-3 oktober: 
Pride Park i Eriksbergshallen. RSG deltar i Göteborgs Stads monter.

27 september-3 oktober: 
Seminarier, föreläsningar och andra arrangemang. Alla medarbetare på RSG har rätt att gå på festivalen på arbetstid.

Intern föreläsning: 
”Att kunna vara sig själv på jobbet - att bryta den heterosexuella normen”