Bild för länk -

Brandmannen Johan Laurén tackades i Rådhuset

13 oktober, 2021, kl 16:19

Under tisdagen var brandmannen Johan Lauren inbjuden till Göteborgs rådhus av kommunstyrelsens ordförande Axel Josefsson (M) för att ta emot ett tack för insatserna vid Övre Husargatan.

Som tidigare uppmärksammats i media bor brandmannen Johan Laurén där händelsen vid Övre Husargatan inträffade. Johan, som är brandman på Lundby station, var ledig vid händelsen men väcktes av att hans granne ringde honom och berättade att det brann. Johan sprang ut och började instruera sina grannar att sluta klättra ned från balkongerna och istället vänta på räddningstjänsten. Efter medias rapportering om brandmannen som ”ryckte ut” på sin egen gård blev Johan inbjuden till rådhuset för att träffa kommunstyrelsens ordförande Axel Josefsson (M) och motta ett tack från Göteborgs Stad.

- Jag tycker det är viktigt att vi från stadens sida visar vår uppskattning för den här insatsen, säger Axel Josefsson, kommunstyrelsens ordförande (M), när han lämnar över en bok om Göteborgs historia och en bukett blommor till Johan.

Både i samtalet med Axel Josefsson och de efterföljande intervjuerna med media lyfte Johan framförallt sina kollegors och förbundets gemensamma insats.

- Många pratar om att det var tur att det inte blev värre, men det handlar inte om tur, det handlar om vår yrkesskicklighet inom räddningstjänsten, förklarade Johan.

På frågan om hur det känns att uppmärksammas på detta sätt skrattar Johan och säger att det händer att man blir bjuden på kaffe och bullar men inte något sådant här.

­­- Jag råkade bara vara först på plats eftersom jag bor där. Det känns lite konstigt med den här uppmärksamheten kring mig eftersom det var mina arbetskamrater som utförde rökdykningen och ledde insatsen, men vi får väl dela på den här boken och blommorna, säger Johan.