RSG deltar på Göteborgs 400 års firande

22 maj, 2023, kl 14:08

Kom och träffa Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) den 5 juni på jubileumsområdet i Frihamnen på Hisingen. Vi finns i blåljusområdet ut mot kajen tillsammans med Ambulansverksamheten mellan klockan 11 till 20.

Där kommer du kunna prata med vår personal från våra olika delar av verksamheten, kika på våra utryckningsfordon (både veteranfordon och moderna), gå tipspromenad och testa på att digitalt släcka en brand med handbrandsläckare.

I vårt informationstält får du veta mer om hur du kan förebygga en brand i ditt hem och vad du ska göra om det trots allt börja brinna.  Där träffar du också personal som jobbar som deltidsbrandmän och gärna vill blir flera. Kanske just du vill bli deltidsbrandman?

Dessutom kommer våra brandmän visa hur vi jobbar på hög höjd, vilka olika verktyg som finns i ett räddningsfordon och har vi tur får du möjlighet att kolla in brandbåten Göte 2 utanför kajen.

Välkommen!

 

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) är en räddningstjänst i tiden som arbetar för alla invånares trygghet och säkerhet. Vi är en modern räddningstjänst som ständigt utvecklas och ser framåt, och vi har en lång och intressant historik. RSG består av nio kommuner; Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund och Tjörn.