Bild för länk -

Räddningstjänsten Storgöteborg har utökats med kommunerna Tjörn, Stenungsund och Lilla Edet

12 januari, 2023, kl 09:05

Den 1 januari 2023 utökades kommunalförbundet Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) med kommunerna Tjörn, Stenungsund och Lilla Edet. RSG har nu ansvar för räddningstjänst i nio kommuner med sammanlagt 923 000 invånare.

De senaste åren har kommunerna Tjörn, Stenungsund och Lilla Edet tagit beslut om att avveckla Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund (SBRF) och de tre kommunerna har därefter ansökt om medlemskap i Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG). Samtliga av RSG:s medlemskommuner ställde sig positiva till att ansluta Tjörn, Stenungsund och Lilla Edet.

Den 1 januari 2023 tog Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) över ansvaret för räddningstjänsten i de tre kommunerna. Medarbetare och verksamhet från Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund (SBRF) har övergått till RSG.

Räddningstjänsten Storgöteborgs förbundsdirektör Lars Klevensparr

- Jag ser stora möjligheter med att bli ett större räddningstjänstförbund där vi nyttjar varandras erfarenheter och spetskompetenser. Sverige behöver starka räddningstjänster som samarbetar över kommungränser. Utökningen av RSG bidrar till ökad säkerhet och trygghet i Göteborgsregionen, säger Lars Klevensparr, förbundsdirektör Räddningstjänsten Storgöteborg.

 

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund som nu består av nio medlemskommuner: Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund och Tjörn.

Karta över förbundet

 

Presskontakt
Anna Dyne
Tel: 031-335 2758
E-post: anna.dyne@rsgbg.se