Film där räddningstjänstpersonalen berättar om arbetet vid jordskredet

13 december, 2023, kl 11:11

Natten till den 23 november 2023 larmades RSG till jordskredet vid E6:an utanför Stenungsund. I filmen berättar Insatsledaren och den första räddningsstyrkan från Stenungsunds brandstation om hur det var att vara först på olycksplatsen.

Nu är det mer än två månader sedan det omfattande jordskredet inträffade vid E6:an utanför Stenungsund, och arbetet med att återställa området kommer hålla på under lång tid framöver. Under natten till lördagen den 23 september inträffade jordskredet där stora delar av vägbanan på E6:an vid Stenungsundsmotet hade rasat och vägen fick stängas av helt.

Som tur var orsakade skredet bara lindriga personskador, men utgången kunde blivit annorlunda om olyckan skett under dagtid. För Räddningstjänsten Storgöteborg blev det ett intensivt arbete under några dygn i samverkan med andra blåljusorganisationer och flera andra aktörer på plats. 

Men hur var det egentligen att vara först på plats? I filmen berättar Insatsledaren och den första räddningsstyrkan från Stenungssunds brandstation om hur det var att arbeta vid olyckan den där natten den 23 november. Hur gick deras tankar gick när de fick larmet, hur det såg ut när de kom till platsen, hur det var att arbeta i skredområdet och vad de tänker efteråt om händelsen?

Länk till filmen:
https://www.youtube.com/watch?v=N7xoHyQ-H4M