Bild för länk -

Ungdomsbrandkåren gör insats på Vrångö

25 april, 2024, kl 09:41

Här kommer en hälsning från ungdomsbrandkåren på Donsö.

En dag i april trotsade ungdomsbrandkåren på Donsö vädergudarna för en oförglömlig dag på Vrångö. Aprilvädret slog till i sin fulla prakt med snö och regn, men vad gjorde det när vi möttes av Lars och Alfred från Vrångö brandvärn som var redo att ta hand om oss.

Lars och Alfred delade generöst med sig av sin kunskap om brandvärnet, vad det innebär att vara med där och vilken utbildning som krävs. Vi fick en guidad tur runt deras station, och precis när vi var där hände det oväntade: Alfred fick höra om en kontrollerad brand vars rök började leta sig in mot ett villaområde.

Snabbt fattades beslutet att våra ungdomar skulle få möjlighet att släcka branden, och det visade sig vara ett lyckosamt sammanträffande att vi var på plats. Klass 2-pumpen kopplades på brandbilen och vi satte iväg.Ungdomarna tog på sig uppgiften medan värngänget höll ett vakande öga. Klass 2-pumpen kopplades till en brandpost och ungefär 200 meter slang behövdes för att nå brandplatsen. När allt var på plats startades pumpen och ungdomarna släckte elden. Efter insatsen var det dags för återhämtning och en välförtjänt fika på Vrångö brandvärns station.

Tack för den här gången. Nästa gång ser vi fram emot att träffa ännu fler organisationer som kommer att visa upp sin verksamhet. Det är genom dessa möten och insatser som ungdomsbrandkåren lär och utvecklas, redo att ta på sig nya utmaningar för att göra skillnad i samhället.

Thony Sjöström
Styrkeledare RIB Donsö