Räddade livet på treåring – hyllas för rådigt ingripande

1 juli, 2024, kl 09:06

Tisdag den 2 juli klockan 14.30 uppmärksammar vi Osman, Mohammed och Majid med blommor och diplom för deras rådiga ingripande då de räddade livet på en liten pojke som höll på att drunkna i Surtesjön.

Det var den 17 maj vid kl 17:30 som Räddningstjänsten Storgöteborg, Angereds brandstation, fick larm om drunkning till Surtesjön. En treårig pojke låg livlös i vattnet när Osman, Mohammed och Majid går förbi. De agerade snabbt, fick upp pojken på land, ringde 112 och påbörjade HLR. En av killarna sprang för att möta upp räddningstjänsten och visade vägen till den skogsglänta dit pojken har dragits upp. Ambulans och räddningstjänst tog över HLR och tillsammans lyckades de få pojken till medvetande och han fördes till sjukhus.

- För oss är Osman, Mohammed och Majid riktiga vardagshjältar. När många skulle bli rädda och fly, kliver de i stället fram och gör en riktig hjälteinsats. De räddar livet på den här lilla pojken. Deras agerande visar hur man kan göra skillnad när en olycka inträffar, säger Lars Klevensparr, förbundsdirektör på Räddningstjänsten Storgöteborg

Vi vill visa vår uppskattning och hylla Osman, Mohammed och Majid för deras rådiga ingripande med en ceremoni på tisdag eftermiddag på Angereds brandstation.