Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Intresseanmälan Brandman RiB

Räddningspersonal i beredskap är ett viktigt extrajobb och ett arbete för ett tryggare samhälle - Räddningstjänsten Storgöteborg söker hela tiden ny räddningspersonal i beredskap (RiB).

Just nu söker vi brandmän till Donsö, Frillesås, Hindås, Lerum, Mölnlycke och Rävlanda.

Bo nära en RiB-station

Som räddningspersonal i beredskap (RIB) har du beredskap dygnet runt var tredje eller fjärde vecka – hemma och på jobbet. Du har personsökare och när den larmar har du 5 minuter på dig att ta dig till brandstationen i Donsö, Frillesås, Hindås, Mölnlycke och Rävlanda och till Lerum brandstation 8 minuter, för att byta om och vara på väg med ett räddningsfordon till olyckan.

Din ordinarie arbetsgivare måste godkänna att du får lämna din arbetsplats vid larm. Uppdragen varierar, allt från att ge första hjälpen till trafikolyckor och bränder. Du ingår i en grupp där alla har sina givna roller beroende på olyckans karaktär. Ibland löser ni uppgiften på egen hand, ibland med förstärkning från andra delar av förbundet.

Rekryteringstester

Vid rekryteringen får du genomföra fystester. Dessa sker under vecka 4. Testerna provar din allmänna fysiska kapacitet gällande kondition och styrka.

Därefter sker stress-, höjd- och klaustrofobitest vecka 6, under förutsättning att du klarar fystesterna.

Sedan följer intervju, läkarundersökning, alkohol- och drogtester.

Mer om detta och om att arbeta som RiB kan du läsa här.

Utbildning

Innan du börjar din tjänst får du genomgå en tre-veckors introduktionsutbildning på Räddningstjänsten Storgöteborgs övningsfält. De genomförs under veckorna 15-17. Efter att du arbetat en tid kompletterar du med vidareutbildning på någon av MSBs skolor.

Ersättning enligt avtal RiB 17.

Tycker du detta låter intressant?

Fyll i intresseanmälan nedan.
Sista datum för intresseanmälan är den 14 januari 2018

Har du fler frågor kontakta

Martin Lyrhem, stationsledare-RiB, telefon: 072-575 84 04,
e-post martin.lyrhem@rsgbg.se

Lars Mattsson, stationsledare-RiB, telefon: 070-288 39 80,
 e-post lars.mattsson@rsgbg.se

Johan Fors, enhetschef RiB, telefon: 070-363 29 78,
e-post johan.fors@rsgbg.se

I Räddningstjänsten Storgöteborg ingår sex kommuner; Lerum, Härryda, Partille, Göteborg, Mölndal och Kungsbacka. Den operativa verksamheten består av elva heltidsstationer och åtta RiB-stationer. RiB-stationerna ligger i Lerum, Rävlanda, Hindås, Öjersjö, Mölnlycke, Donsö, Kungsbacka och Frillesås.

Intresseanmälan brandman RiB

Har du räddningstjänstutbildning
Körkort