Fyra anställda på RSG som har ett möte

Utvecklingsledare Digitalisering

Har du erfarenhet av att driva initiativ inom utveckling och digitalisering och lockas av att vara i ett sammanhang där varje kollega är en oumbärlig bit i ett viktigt pussel? Då har vi kanske tjänsten för dig!

I rollen som utvecklingsledare digitalisering har du ett övergripande perspektiv på långsiktig projektledning och utveckling inom digitalisering. Genom nära samarbete med digitaliseringschefen och driftchef IT kommer du att arbeta med ett stort förändringsarbete inom digitalisering med många spännande utmaningar och möjligheter.

Som utvecklingsledare digitalisering bidrar, vägleder och arbetar du så att organisationen får bästa möjliga värde och genomförande av initiativ inom digitalisering. För att lyckas i rollen har du vana av att driva förändringsarbete som utmanar nuvarande arbetssätt och rutiner, har stor erfarenhet att hålla i workshops, vara inlyssnande och förstå behoven i förbundets verksamheter, kommunicera på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt. Strategiskt driver du förändringar, effektiviserar och skapar processer samt instruktioner, ofta tillsammans med driftchef IT och digitaliseringschefen.

Med din kunskap och erfarenhet inom behovsanalys och kravställning hjälper du till att fatta rätt beslut och göra prioriteringar kring utvecklingen. I din roll rapporterar du till digitaliseringschefen. Du kommer även att arbeta nära förbundets informationssäkerhetsstrateg gällande IT-säkerhet.

En framgångsfaktor i rollen är att hämta inspiration från omvärlden och hålla dig uppdaterad inom projektledning och digitalisering.

Vem är du

Räddningstjänsten söker dig som är trygg i din kunskap och van att jobba i projektform och som har en god förståelse för styrgruppens form. Du är resultatfokuserad, dvs att leverera enligt uppsatta mål och även driva på övriga intressenter i projekt. Du drivs av att vara en del av verksamhetsutvecklingen ur ett digitalt perspektiv. För tjänsten behöver du vara självgående men även att du drivs av fördelarna att skapa goda relationer både internt och externt. Du är lyhörd och arbetar långsiktigt.

Du behöver även ha:

  • Systemvetenskaplig eller motsvarande utbildning
  • Vana att hålla workshops för att locka fram och identifiera behov
  • Mycket god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift samt pedagogisk förmåga att förmedla komplexa frågor på ett enkelt sätt utifrån målgrupp
  • Föra vidare och konkretisera verksamhetens behov
  • Minst två års erfarenhet av att driva och även koordinera samt prioritera initiativ inom digitalisering
  • Du har god förståelse för tekniska lösningar
  • Vi ser även gärna att du har erfarenhet av projektstyrningsmodellen PPS och förvaltningsmodellen PM3 tillsammans med ITIL

Sista ansökningsdag är den 22 januari och kontaktperson är rekryteringskonsult Gustav Zellman, gustav.zellman@wiseit.se , tel 070-534 2213.

Här kan du skicka in din ansökan 

 

Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt organisationens policy, liksom ett säkerhetssamtal då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.