Instruktörer Enheten för brand och säkerhetsutbildningar

Vill du använda din kunskap på en flexibel arbetsplats med fullt fokus på ett säkrare samhälle? Brinner du för att utbilda, skapa utbildningar och att driva utvecklingingsprocess framåt? Längtar du dessutom efter att tillhöra en organisation med starkt kamratskap hos en arbetsgivare som drivs av att skapa ett tryggare samhälle? Då hoppas vi att få just dig till vår framtida arbetskamrat!

I rollen som instruktör vid Enheten för brand och säkerhetsutbildningar kommer du att utföra brandrelaterade utbildningar, innehållet kan vara både teoretiskt och praktiskt. Du ansvarar för hela utbildningsprocessen samt utvecklingsarbete både på individ- och gruppnivå. En viktig del av arbetet är täta och utvecklande kontakter med våra kunder. Arbetet är självständigt men en betydande del bygger också på samarbete med enhetens instruktörer och samordnare.

Du arbetar med utbildningar inom hela förbundet och mot våra externa kunder, främst våra medlemskommuner. Utbildningarna bokas utifrån kundens behov och det innebär ibland att utbildningar genomförs på kvällstid. I det dagliga arbetet som instruktör kommer du att ha kontakt med många olika slags människor vilket innebär att du behöver ha en god förmåga att anpassa dina möten utifrån mottagarens perspektiv. Du kommer i rollen som instruktör vara en viktig ambassadör för Räddningstjänsten Storgöteborgs varumärke och du står bakom våra värdeord trygghet, säkerhet och omtanke!

Som instruktör har du god förmåga att organisera och strukturera. Du har också en god förmåga att samarbeta och lätt för att kommunicera i både tal och skrift och är en god pedagog samt ha grundläggande kunskaper inom räddningstjänst.

Du behöver ha följande kvalifikationer

  • SMO-utbildning eller motsvarande som medger arbete som brandman 
  • Erfarenhet av att skapa och genomföra utbildningsinsatser 
  • Erfarenhet av arbete inom räddningstjänst 
  • Körkort B 
  • Goda kunskaper i Officepaketet 
  • Goda kunskaper i det svenska språket

Vi ser även gärna att du har

  • Erfarenheter av tillsynsarbete inom räddningstjänstens kompetensområde
  • Pedagogisk utbildning
  • Flerspråkig kompetens

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Morgan Grundén, chef enheten för brand- och säkerhetsutbildningar,
Tel 031-335 2685 Mobil 072-734 9534 
Bitte Jirdén, HR-specialist,
Tel 072-565 9623

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln tel. 031-335 2600

Anställningen

Det här är heltidstjänster med tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.
Arbetstiden är kontorstid, med möjlighet till flextid. Det vanliga är att utbildningsinsatser sker dagtid men det kan förkomma viss arbetstidsförläggning på annan tid utifrån kundens behov.

Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt organisationens policy och i samarbete med vår företagshälsa.

Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.

Intervjuer är planerade under vecka 48, 49 och 50.

Ansök här

Välkommen med din ansökan via denna länk, märkt dnr 0438/21 senast den 24 november

Att vara en del av Räddningstjänsten Storgöteborg är att vara en del av något större än en själv. Vi ser det som en förmån att få vara någon andra kan lita på. Någon som aldrig ger upp, som alltid är uppe på fem. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra. Vi är först in för att lösa problemet och sist ut för att säkra upp. Ytterst handlar allt vi gör om att skapa ett tryggare samhälle. Det engagemanget präglar hela vår organisation och skapar en svårslagen känsla av att vara behövd.