Systemförvaltare

Vill du vara med i vårt team och utveckla vår digitala resa som systemförvaltare? Vårt uppdrag växer och för att kunna upprätthålla vår samhällsviktiga verksamhet behöver vi ett förvaltningsstöd som bidrar i vår utvecklingsresa. Vill du vara en av oss som driver detta arbete?

Som systemförvaltare hos oss har du en viktig roll då vårt verksamhetsstöds (idag Daedalos) drift och kontinuitet är av största vikt för att vår verksamhet ska kunna fungera, alla dagar året runt. Systemet är idag Sveriges mest använda IT-stöd för räddningstjänst. Här hanteras bl.a. räddningstjänstens operativa- och administrativa ärenden, resurshantering, personalhantering samt insatsplaner.

Du kommer ansvar för förvaltningen på ett samordnat sätt. Detta innebär tex, verkställa beslut tagna av systemägaren, daglig drift, ta fram förslag till förbättringar, utbilda i systemet, ge användarsupport, vara kontaktperson till tekniker i driftorganisationen. mm. I ditt arbete kommer det också ingå att kravställa och upphandla ett nytt verksamhetssystem.

Du behöver ha

För att lyckas i rollen ser vi att du behöver ha förmågan att driva frågor framåt och jobba självständigt. Du behöver också vara en god kommunikatör och kunna samarbeta väl med andra inom organisationen.

Du behöver också ha:

  • Högskoleutbildning inom System- eller datavetenskap alt motsvarade erfarenhet och kunskap
  • God förmåga avseende projektledning samt kunskap om systemhantering
  • God förståelse för förvaltningsmodeller och förvaltningssystem
  • Förmåga att självgående driva mindre förändringsprojekt

Vi ser även gärna att du har

  • Arbetat med systemförvaltning ett par år inom offentlig förvaltning
  • Erfarenhet av SQL-system
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Känner du att det här stämmer in på dig och dina ambitioner? Hör av dig så vi kan lära känna varandra och se om vi matchar!

 

Kontaktpersoner

Carl-Ian Bissmark, Enhetschef, Normativt och tekniskt stöd, 070-434 3274                                                            
Karin Adolfsson, HR-specialist, 031-334 4889

 

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln, tel 031-335 26 00

 

Anställningen

Det här är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är i huvudsak förlagd till dagtid.  

Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt organisationens policy, liksom en säkerhetsprövning då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.

 

Ansök här

Välkommen med din ansökan, märkt dnr 0306/20 senast den 5:e augusti 2021 via denna länk.

 

Att vara en del av Räddningstjänsten Storgöteborg är att vara en del av något större än en själv. Vi ser det som en förmån att få vara någon andra kan lita på. Någon som aldrig ger upp, som alltid är uppe på fem. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra. Vi är först in för att lösa problemet och sist ut för att säkra upp. Ytterst handlar allt vi gör om att skapa ett tryggare samhälle. Det engagemanget präglar hela vår organisation och skapar en svårslagen känsla av att vara behövd.