Säkerhetssamordnare

Är du en erfaren säkerhetssamordnare som vill utvecklas och ta mer ansvar? Som vill vara en del i att möta nutidens utmaningar och samtidigt driva utvecklingen framåt?

Vi erbjuder en omväxlande och variationsrik roll där du bland annat skall omvärldsbevaka, öka säkerhetsmedvetenheten och säkerhetskultur genom informationsspridning och utbildningsinsatser. Du bedriver ett systematiskt säkerhetsarbete och bidrar till utveckling och förbättring inom Räddningstjänstförbundet Storgöteborg, vilket innebär sex kommuners gemensamma räddningstjänst. Tjänsten är organiserad i Staben för styrning och utveckling med placering i Gårda, Göteborg och arbetsleds av Säkerhetschef/Säkerhetsskyddschef.

Du kommer ha en roll som säkerhetssamordnare och tillika biträdande säkerhetsskyddschef .

Du kommer ansvara för att utveckla, införa och underhålla processer och rutiner inom informationssäkerhet, fysisk säkerhet och personalsäkerhet. Utveckla och införa processer för efterlevnad av krav och regler inom säkerhetsområdet.

Du kommer medverka i och genomföra

 • risk- och sårbarhetsanalys
 • säkerhetsklassificering och analys av teknisk och fysisk säkerhet
 • stödja och verka rådgivande i frågor som rör teknisk och fysisk säkerhet, brandskydd, krishantering och riskhantering
 • hantera säkerhetsprövningar och säkerhetssamtal
 • driva kontinuerlig förbättring och utveckling i samråd med säkerhetschef/säkerhetsskyddschef
 • leda beredningsgruppen för Fysisk säkerhet

Rollen innefattar både ett strategiskt och operativt uppdrag. För att bli framgångsrik i rollen krävs det att du har drivkraft är effektiv och självgående i ditt arbete. Du tar ansvar för dina uppgifter samtidigt som du har en god förmåga att skapa relationer och samarbeta med andra. Du utgör stöd, support och expert för hela vår verksamhet vilket kräver att du har en analytisk förmåga att snabbt sätta dig in i problemställningar där du lösningsorienterat och strukturerat hanterar komplexa situationer. Du är pedagogisk, flexibel och engagerad. Det är viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du behöver ha

 • Eftergymnasial utbildning inom säkerhet eller motsvarande kvalifikation som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Erfarenhet från ledande eller samordnande position
 • God juridisk förståelse och kunskap om relevant lagstiftning (t.ex. den svenska säkerhetsskyddslagstiftningen) och standarder inom området

Vi ser även gärna att du har

 • Jobbat som Säkerhetssamordnare inom kommunal eller offentlig verksamhet
 • Certifiering inom säkerhet
 • Erfarenhet från samhällsviktig verksamhet, samhällets krisberedskap och säkerhetsskydd
 • Färdighet i riskhantering och kontinuitetsplanering
 • Förmåga att leda projekt, samt vana att hålla utbildningar

Känner du att det här stämmer in på dig och dina ambitioner? Hör av dig så vi kan lära känna varandra och se om vi matchar!

Kontaktpersoner

Elizabeth Areback Säkerhetschef/Säkerhetsskyddschef 031- 385 6562, 072-144 0008
Maria Kober HR-specialist, 076-883 9617

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision och Kommunal nås via växeln tel. 031-335 2600.

Anställningen

Det här är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse. Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt organisationens policy och i samarbete med vår företagshälsa. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras. Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.

I denna rekrytering kommer urval och intervjuer ske löpande under annonseringen.

Intervjuer är planerade till de 7 och 8 juni.

Ansök här

Ansök via denna länk och märk dina ansökan med dnr 0265/22.Sista ansökningsdag är den 27 maj.

Att vara en del av Räddningstjänsten Storgöteborg är att vara en del av något större än en själv. Vi ser det som en förmån att få vara någon andra kan lita på. Någon som aldrig ger upp, som alltid är uppe på fem. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra. Vi är först in för att lösa problemet och sist ut för att säkra upp. Ytterst handlar allt vi gör om att skapa ett tryggare samhälle. Det engagemanget präglar hela vår organisation och skapar en svårslagen känsla av att vara behövd.