Räddningslärare till Utbildning- och övningsenheten

Vill du vara med och utveckla framtidens övningsverksamhet? Vill du använda din kunskap med fullt fokus på att bidra till ett säkrare samhälle? Längtar du dessutom efter att tillhöra en organisation med starkt kamratskap hos en arbetsgivare som drivs av att skapa ett tryggare samhälle? Då hoppas vi att få just dig till vår framtida arbetskamrat!

Som Räddningslärare verkar du som lärare vid Räddningstjänsten Storgöteborgs olika övningsanläggningar. I detta ingår utveckling och uppföljning av utbildningar samt kvalitetssäkring kopplat till våra förmågor. Du arbetar i team med övriga på enheten och har placering på Färjenäs, men vid behov kan du vara verksam på alla övningsanläggningar inom förbundet.

För att möta framtiden kommer du som räddningslärare vid Utbildnings- och övningsenheten att vara en aktiv del i utvecklingen av morgondagens utbildningar och morgondagens övningsfält. Du ser möjligheter och har ett helhetsperspektiv.

I det dagliga arbetet som räddningslärare kommer du att ha kontakt med många olika slags människor vilket innebär att du behöver ha en god förmåga att anpassa dina möten utifrån mottagarens perspektiv. Du har förståelse för Räddningstjänsten Storgöteborgs varumärke och står bakom våra värdeord trygghet, säkerhet och omtanke!

Som räddningslärare har du god förmåga att organisera och strukturera. Du har också en god förmåga att samarbeta och lätt för att kommunicera i både tal och skrift och är en god pedagog samt har grundläggande kunskaper inom räddningstjänst.

Du behöver ha följande kvalifikationer

  • SMO-utbildning eller motsvarande som medger arbete som brandman
  • Erfarenhet av att skapa och genomföra utbildningsinsatser och/eller övningar
  • Körkort B
  • Goda kunskaper i Officepaketet
  • Goda kunskaper i det svenska språket
  • Kunskaper i Deadalos

Vi ser även gärna att du har

  • Räddningsledning A
  • Pedagogisk utbildning
  • Körkort C-E
  • Flerspråkig kompetens

Känner du att det här stämmer in på dig och dina ambitioner? Då kan du vara vår nästa medarbetare!

Kontaktpersoner

Morgan Grundén, Tf. Chef Utbildnings- och övningsenheten, 031-335 26 85, 072-734 95 34

Bitte Jirdén, HR-specialist, 072-565 96 23

Fackliga företrädare Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln
tel. 031-335 2600

Anställningen

Det här är heltidstjänster med tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Arbetstiden är kontorstid, med möjlighet till flextid. Normalfallen är att utbildningsinsatser sker dagtid men det kan förkomma viss arbetstidsförläggning på annan tid utifrån kunden behov.

Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt organisationens policy och i samarbete med vår företagshälsa. Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.

Intervjuer är planerade under vecka 48, 49 och 50

Ansök här

Välkommen med din ansökan via denna länk, märkt dnr 0437/21 senast den 24 november

Att vara en del av Räddningstjänsten Storgöteborg är att vara en del av något större än en själv. Vi ser det som en förmån att få vara någon andra kan lita på. Någon som aldrig ger upp, som alltid är uppe på fem. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra. Vi är först in för att lösa problemet och sist ut för att säkra upp. Ytterst handlar allt vi gör om att skapa ett tryggare samhälle. Det engagemanget präglar hela vår organisation och skapar en svårslagen känsla av att vara behövd.