Fordonstekniker

När det verkligen gäller måste allt fungera. Vårt jobb förutsätter att vi kan lita på våra fordon och hjälpmedel och det kan vi verkligen göra. Tack vare vårt fantastiska team av fordonstekniker kan vår utryckningspersonal fokusera på det viktigaste av allt - att rädda liv.

Här på Räddningstjänsten Storgöteborg behöver vi dig som har kompetens och erfarenhet från att arbeta som fordonstekniker. Det som kanske framförallt skiljer vårt arbete som fordonstekniker från andras är att här har du hela tiden en känsla av att det du gör faktiskt är viktigt, på riktigt.

Vi som arbetar här vet att vår noggrannhet kan avgöra en räddningsinsats. Vi vågar lova att som fordonstekniker hos oss får du en varierad vardag, ett jobb som känns viktigt att utföra och riktigt goda möjligheter till utveckling inom yrket.

Rent praktiskt handlar tjänsten om service, reparation och felsökning av våra fordon med fokus på både chassi och påbygge. Du kommer att arbeta väldigt brett med olika typer av fordon, t ex både tunga och lätta bilar, maskiner, motorcyklar och båtar. Du behöver inte kunna alt utan det viktigaste är att du har ett intresse för att meka med olika typer av fordon.

Vår verkstad är belägen i Göteborg, Kålltorp en del resor förekommer då du ibland behöver reparera på plats eller hämta upp fordon. Beredskapsarbete ingår i tjänsten.

Sagt från medarbetare

Vad uppskattar du mest under en arbetsdag?

  • Man styr över sig själv, man få ta eget ansvar
  • Jag roddar jobben själv och jag får ta vissa egna beslut
  • Det är spännande med beredskap då kan det hända saker när som helst
  • Mina härliga kollegor

Inom vår organisation lägger vi stor vikt vid samarbete och insikten om att vi alla behövs för att vårt jobb ska skötas på bästa sätt. Det förutsätter en positiv och problemlösande inställning, och det tror vi att du har!

Som du vet är det här en mansdominerad bransch. Vi bidrar gärna till att skapa lite balans och välkomnar särskilt kvinnliga sökanden. Erfarenhet och personliga egenskaper avgör som alltid, men tveka inte att söka!

Kvalifikationer

Du behöver ha 

  • fordonsteknisk utbildning eller förvärvat motsvarande kompetens genom erfarenhet 
  • minst tre års yrkeserfarenhet

Vi ser även gärna att du har 

  • erfarenhet av avancerad diagnostik 
  • C-körkort
  • ett genuint intresse av den tekniska utvecklingen inom vårt gebit

Känner du att det här stämmer in på dig och dina ambitioner? Hör av dig så vi kan lära känna varandra och se om vi matchar!

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning. Heltid.

Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:  2022- 07-29 Referensnummer: Dnr RSG 2022/357

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk

Kontakt

Facklig företrädare
Mikael Jacobsson Enhetschef 031-335 28 67 mikael.jacobsson@rsgbg.se

Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln 031-335 26 00

Maria Kober HR-specialist maria.kober@rsgbg.se

Övrigt

Arbetstiden är i huvudsak förlagd till dagtid men verkstadsberedskap ingår.
Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt organisationens policy och i samarbete med vår företagshälsa.
Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret

Att vara en del av Räddningstjänsten Storgöteborg är att vara en del av något större än en själv. Vi ser det som en förmån att få vara någon andra kan lita på. Någon som aldrig ger upp, som alltid är uppe på fem. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra. Vi är först in för att lösa problemet och sist ut för att säkra upp. Ytterst handlar allt vi gör om att skapa ett tryggare samhälle. Det engagemanget präglar hela vår organisation och skapar en svårslagen känsla av att vara behövd.