En person i RSG uniform med en säkerhetssele, hen står bredvid en röd bil.

Brandskyddskontrollanter

Som brandskyddskontrollant hos oss arbetar du med samhällsnytta och myndighetsutövning som gör skillnad på riktigt. Räddningstjänstens uppdrag handlar om att skapa ett tryggare samhälle och där spelar ditt arbete en viktig roll. Det är ett ansvarsfullt uppdrag och vi tror att du är någon som sätter kvaliteten på ditt arbete i första rummet. Inom Räddningstjänsten har vi ett arbetssätt som tillåter oss att fokusera på just kvalitet framför kvantitet. Här använder vi oss av de senaste digitala lösningarna för att säkerställa det skäliga brandskyddet i fastigheter i och kring Göteborg. Det här är en flexibel roll där du spenderar mycket tid ute på fältet, så vi tror att du har ett professionellt bemötande i dina kontakter.

Rent praktiskt innebär ditt jobb att kontrollera och dokumentera t ex rökkanaler, storkök och skorstenar. Du säkerställer att den som är ansvarig för fastigheten lever upp till sitt ansvar avseende skäligt brandskydd.

Den tekniska utvecklingen inom vårt område är intensiv, och vi ser att du har ett intresse för den digitala världen och lätt för att lära dig nya verktyg och program. Vi välkomnar en problemlösande inställning och ser gärna att du är aktiv i vårt ständigt pågående förbättringsarbete. På Räddnings­tjänsten arbetar vi mot det gemensamma målet att skapa ett tryggare samhälle. Det innebär att vi tar tillvara på alla våra medarbetares engagemang. Dina idéer gör skillnad.

Vi kommer under hösten att tillsätta fyra tjänster och ser gärna kvinnliga sökanden för en jämnare könsfördelning i yrket.

 

Du behöver ha

  • utbildning som skorstensfejartekniker enligt MSBF 2014:6 §14
  • mycket goda svenska kunskaper i tal och skrift
  • B-körkort.

Vi ser även gärna att du har

  • tidigare erfarenhet inom yrket
  • erfarenhet av digitala arbetssätt.

 

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig så ser vi om vi matchar!

 

Kontaktpersoner
Joakim Ögren, Enhetschef, 031-384 48 45, joakim.ogren@rsgbg.se
Ann Truvered, HR-specialist, 031-384 48 10, ann.truvered@rsgbg.se 

 

Fackliga företrädare
Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision och Kommunal nås via växeln tel. 031-335 2600.

 

Anställningen

Det här är heltidstjänster med tillträde enligt överenskommelse.
Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt organisationens policy samt medicinsk kontroll (AFS 2019:10) i samarbete med vår företagshälsa, Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.

Intervjuer är planerade med start v 43, och kommer därefter ske löpande liksom tillsättning.

 

Ansök här

Välkommen med din ansökan, märkt dnr 0456/20 senast den 27 oktober 2020 via denna länk.

 

Att vara en del av Räddningstjänsten Storgöteborg är att vara en del av något större än en själv. Vi ser det som en förmån att få vara någon andra kan lita på. Någon som aldrig ger upp, som alltid är uppe på fem. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra. Vi är först in för att lösa problemet och sist ut för att säkra upp. Ytterst handlar allt vi gör om att skapa ett tryggare samhälle. Det engagemanget präglar hela vår organisation och skapar en svårslagen känsla av att vara behövd.