Brandmän

Är du en trygg och empatisk person? Drivs du av att få vara en del av något större? Vill du ha ett spännande jobb där du får göra skillnad på riktigt, varje dag? Då både hoppas och tror vi att du passar bra hos oss!

Som brandman är du ofta först på plats vid bränder och olyckor och behöver vara lugn och trygg även i pressade situationer. Men minst lika viktig är din empatiska förmåga. En stor del av jobbet handlar om att förebygga olyckor genom att informera och utbilda, såväl i det snabba mötet i en trappuppgång som i ett klassrum, och därför tror vi att du är bra på att prata med människor och skapa förtroende.

I rollen ingår också övning, utbildning och underhåll av utrustningen. Som du hör är ingen dag den andra lik på din nya arbetsplats. Du behöver ha förmågan att se helheten och snabbt kunna anpassa dig efter nya situationer. Du ska både kunna hjälpa personer som har det svårt och klara av att bryta upp ett tak om det behövs. Yrket förutsätter fysiska, praktiska och sociala färdigheter och vi ser gärna att du är drivande, lyhörd och bra på att samarbeta.

På Räddningstjänsten är vi övertygade om att olikheter gynnar vårt arbete. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, bakgrund, erfarenhet och personlighet. Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån ser vi fram emot att jobba med dig, förutsatt att du delar vårt mål att skapa ett tryggare samhälle för alla. Våra ledord är trygghet - säkerhet - omtanke.

Du behöver ha

 • SMO-utbildning avslutad senast juni 2022 eller SRV:s äldre 15-veckors brandmannautbildning. (Du som avslutar din SMO-utbildning i juni 2022 behöver skicka in ditt intyg senast den 15 augusti 2022 för att vara aktuell i den fortsatta processen.)
 • Intyg på sim- och livräddningsprovet Guldbojen genomfört i juni månad 2019 eller senare.
 • Intyg på rullbandstest för nyanställning (5,6 km/tim, 8º) genomfört den 1 mars 2022 eller senare.
 • B- och C-körkort. (C-körkort ska vara bifogat ansökan senast den 15 augusti).

Vi ser gärna också att du har

 • Tidigare anställning som brandman
 • Utbildning i eller erfarenhet av vård- och omsorgsyrken
 • Utbildning i eller erfarenhet av praktiska hantverksyrken
 • Pedagogisk erfarenhet
 • Ledarerfarenhet
 • CE-körkort, gärna med vana att hantera tyngre fordon

Är du intresserad av att jobba med oss? Hör av dig så berättar vi mer om tjänsten!

Kontaktpersoner

Magnus Karlsson, Insatsavdelningen, 031-335 27 34

Karin Tyrbo, HR-specialist, tel. 031-335 28 83

Mikael Wennerbeck, hälsosamordnare, tel. 070-5718087, svarar på frågor gällande rullbandstest, Guldbojen och fysiska tester. 

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision och Kommunal nås via växeln på 031-335 26 00.

Anställningen

 • Heltid
 • Arbetstiden kan variera mellan skift och dagtid
 • Innan du blir anställd kommer du att få genomgå medicinsk kontroll enligt AFS 2019:3, samt alkohol- och drogtest

Så här ansöker du

 • Observera att du måste skapa ett konto i Visma Recruit för att kunna bifoga filer till din ansökan.

Din ansökan ska innehålla följande bifogade filer:

 • CV och personligt brev
 • Intyg på SMO-utbildning avslutad senast juni 2022 eller SRV:s äldre 15-veckors brandmannautbildning. (Du som avslutar din SMO-utbildning i juni 2022 behöver skicka in ditt intyg senast den 15 augusti 2022 för att vara aktuell i den fortsatta processen)
 • Intyg på sim- och livräddningsprovet Guldbojen genomfört i juni månad 2019 eller senare.
 • Intyg på rullbandstest för nyanställning (5,6 km/tim, 8º) genomfört den 1 mars 2022 eller senare.
 • B- och C-körkort (C-körkort ska vara bifogat ansökan senast den 15 augusti).

Observera att vi endast behandlar kompletta ansökningar.

Testdagar kommer att genomföras den 6 och 7 september på Friidrottens hus med fysiska tester, stresstest och höjdtest. Du som går vidare från detta steg intervjuas under vecka 37 - 38.

Kontakta Mikael Wennerbeck, hälsosamordnare, på tel 070-5718087, om du har frågor som gäller rullbandstest, Guldbojen och fysiska tester.

Innan du blir anställd kommer du att få genomgå medicinsk kontroll enligt AFS 2019:3, samt alkohol- och drogtest.

Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.

Välkommen med din ansökan, märkt Dnr A0257/22, senast den 19 juni 2022 via den här länken https://recruit.visma.com/Public/Assignment.aspx?guidAssignment=11593502-7053-4975-a951-4087103fac21

 

Att vara en del av Räddningstjänsten Storgöteborg är att vara en del av något större än en själv. Vi ser det som en förmån att få vara någon andra kan lita på. Någon som aldrig ger upp, som alltid är uppe på fem. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra. Vi är först in för att lösa problemet och sist ut för att säkra upp. Ytterst handlar allt vi gör om att skapa ett tryggare samhälle. Det engagemanget präglar hela vår organisation och skapar en svårslagen känsla av att vara behövd.