Bild för länk -

Brandman sommarvikariat 2022

Är du en trygg och empatisk person? Drivs du av att få vara en del av något större? Vill du ha ett spännande jobb där du får göra skillnad på riktigt, varje dag? Då är detta jobbet för dig!

Som sommarvikarierande brandman är du ofta först på plats vid bränder och olyckor och behöver vara lugn och trygg även i pressade situationer. Din emotionella stabilitet och personliga mognad gör att du kan möta människor som befinner sig i svåra situationer, ge support i väntan på ambulans och stötta drabbade och olycksoffer. I rollen ingår också övning, utbildning och underhåll av utrustningen. Som du hör är ingen dag den andra lik på din nya arbetsplats.

På Räddningstjänsten är vi övertygade om att olikheter gynnar vårt arbete. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, bakgrund, erfarenhet och personlighet. Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån ser vi fram emot att jobba med dig,
förutsatt att du delar vårt mål att skapa ett tryggare samhälle för alla. Våra ledord är trygghet - säkerhet - omtanke.

Kvalifikationer

Utöver dina SMO-studier behöver du ha förmåga att se helheten och snabbt kunna anpassa dig efter nya situationer. Du ska både kunna hjälpa personer som har det svårt och klara av att bryta upp ett tak om det behövs. Yrket förutsätter fysiska, praktiska och sociala färdigheter och vi ser gärna att du är drivande, lyhörd och bra på att samarbeta.

För att vi ska kunna behandla din ansökan ska den innehålla följande bilagor:

  • Personligt brev och CV
  • Studieintyg som visar att du kommer att ha fullgjort minst termin tre av SMO-utbildningen i juni 2022 (alternativt intyg på att du har genomfört SRV:s äldre 15-veckors brandmannautbildning)
  • Intyg på sim- och livräddningsprovet Guldbojen daterat 1 september 2018 eller senare. (Intyget ska vara undertecknat av simlärare eller badmästare/badvakt där provet utförts, samt med namnförtydligande och tel.nr till densamma.)
  • Intyg på rullbandstest för nyanställning (5,6 km/tim, 8º) daterat 1 juni 2021 eller senare.
  • Kopia på ditt körkort, lägst B

Erfarenhet som brandman, sjukvårds- eller hantverksarbete är meriterande.

Kontaktpersoner

Jan Qvist, Insatsavdelningen
031-335 2651
jan.qvist@rsgbg.se

Mikael Wennerbeck, fys- och testansvarig
031-335 2796
mikael.wennerbeck@rsgbg.se

Karin Tyrbo, HR-specialist
031-335 2883
karin.tyrbo@rsgbg.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln 031-335 26 00

Anställningen

Observera att vi endast kan behandla kompletta ansökningar med samtliga intyg.

När du söker måste du skapa ett konto för att kunna bifoga de obligatoriska filerna till din ansökan.

Den 9-10 novemner genomför vi anställningstester på Friidrottens hus. Testerna består av stresstest, fysiska tester och höjdtest. Efter godkända tester kallas du till intervju vecka 46-48

Inför anställning får du genomgå alkohol- och drogtest samt medicinska kontroller. Erbjudande om anställning sker under förutsättning att dessa är godkända.

Vikariatet gäller under sommarperioden 2022. När du börjar hos oss får du en gedigen introduktion där du träffar personer i vår organisation och där vi pratar om samarbete, ansvar, problemlösning och övar på hur du ska utföra ditt arbete på rätt sätt och med fokus på säkerhet.

Ansök här 

Välkommen med din ansökan, märkt dnr 0361/21, senast den 17 oktober 2021 via denna länk.

Att vara en del av Räddningstjänsten Storgöteborg är att vara en del av något större än en själv. Vi ser det som en förmån att få vara någon andra kan lita på. Någon som aldrig ger upp, som alltid är uppe på fem. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra. Vi är först in för att lösa problemet och sist ut för att säkra upp. Ytterst handlar allt vi gör om att skapa ett tryggare samhälle. Det engagemanget präglar hela vår organisation och skapar en svårslagen känsla av att vara behövd.