Brandingenjörer

Vi förebygger bränder och olyckor varje dag; vill du bli en del av oss? Nu söker vi dig som vill arbeta som Brandingenjör på Myndighetsavdelningen hos oss på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Vi söker flera nya kollegor till enheterna Brandfarligt och Explosivt, samt Samhällsplanering, enheterna består av team på ca 7–10 personer vardera och har ett väl utvecklat samarbete då många komplexa frågeställningar engagerar båda enheterna. 

Med placering centralt i Göteborg på stationen i Gårda, med närhet till kollektivtrafik och goda parkeringsmöjligheter, får du möjlighet att ingå i ett team präglat av nyfikenhet, öppenhet, samarbete och vilja att utvecklas! Låter det intressant? Vi erbjuder också flexibilitet och möjligheten att delvis arbeta på distans.

Inom Räddningstjänsten Storgöteborg arbetar vi ständigt för att skapa en tryggare och säkrare vardag. Det förebyggande arbetet innebär till exempel att vi finns med när stora samhällsprojekt som Västlänken och Karlatornet planeras och genomförs. Det kan också handla om att följa med i utvecklingen kring nya energislag, i syfte att skapa en trygg och säker hantering av Brandfarliga och explosiva varor. Inom förbundets område finns Nordens största hamn och tre raffinaderier. Allt detta ställer krav på kunskap, nyfikenhet, mod och förändringsbenägenhet hos våra medarbetare! 

Vi kan erbjuda en arbetsplats där trivsel, personlig utveckling samt balans mellan arbetsliv och privatliv står i fokus. Som exempel ges våra medarbetare möjlighet att träna på arbetstid med tillgång till flera träningsaktiviteter. Att vi ständigt får höga betyg i medarbetarundersökningar är vi givetvis också väldigt stolta över!

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att styras av vilken enhet du tillhör. Du förväntas vara påläst och kontinuerligt uppdaterad kring gällande lagstiftning och branschpraxis och fungera som stöd och kunskapsresurs åt övriga handläggare och chefer. Du är analytisk, strukturerad och gillar samarbeten av olika slag. Det är även av stor vikt att du förstår i vilken roll du agerar. I vissa avseenden är vi en remissinstans och i andra är vi en myndighet som fattar beslut.

Beroende på vilken roll du är intresserad av kommer du handlägga och besvara remisser enligt PBL/LSO, Miljöbalken med flera och handlägga tillstånds-och tillsynsärenden inom ramen för Lagen om Brandfarliga och Explosiva varor (LBE). Du kommer bistå med din sakkunskap och ha en roll där du både agerar rådgivare och informerar. Givetvis kommer du också vara delaktig i arbetet på enheten och vara med att utveckla och ta fram styrdokument och mallar. Vid behov kommer du också att medverka i det övergripande olycksförebyggande arbetet.

För båda tjänsterna behöver du ha

  • utbildning som brandingenjör med examen från teknisk högskola eller annan akademisk examen med kvalifikationer och erfarenheter som bedöms som likvärdiga   
  • god vana att arbeta med Word, Excel och Powerpoint i Office
  • god vana att ta till dig och själv producera dokument med hög språklig kvalitet
  • b-körkort.
  • för tjänsten på enheten för samhällsplanering, krävs minst två års erfarenhet från brandingenjörsyrket där du arbetat med PBL och brandskydd i byggnader

Vi ser även gärna att du har (för tjänsten på enheten för samhällsplanering)

  • civilingenjörsexamen i brandteknik eller riskhantering
  • RUB utbildning
  • operativ erfarenhet.

Vi ser gärna att du har (för tjänsten på enheten brandfarligt och explosivt)

  • arbetslivserfarenhet, speciellt från verksamheter som omfattas av tillståndsplikten LBE
  • erfarenhet av myndighetsutövning

Klart du ska jobba hos oss! Hör av dig så berättar vi mer om tjänsterna.

Kontaktpersoner

Jörgen Lindqvist, Chef enheten för samhällsplanering, 031-335 26 00

Patrik Midenborn, Chef enheten för brandfarligt och explosivt, 031-335 26 00
Susanne Andersson, HR-specialist, 031-335 29 86 / 0725–29 43 45

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln tel. 031-335 26 00.

Anställningen

Det här är heltidstjänster med tillträde enligt överenskommelse. Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt organisationens policy och i samarbete med vår företagshälsa. Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.

Ansök här

Välkommen med din ansökan, märkt med dnr 0418/21 för tjänsten på enheten samhällsplanering och dnr 0419/21 för tjänsten på enheten brandfarligt och explosivt senast den 28 oktober, genom att klicka på denna länk.

 

 

Att vara en del av Räddningstjänsten Storgöteborg är att vara en del av något större än en själv. Vi ser det som en förmån att få vara någon andra kan lita på. Någon som aldrig ger upp, som alltid är uppe på fem. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra. Vi är först in för att lösa problemet och sist ut för att säkra upp. Ytterst handlar allt vi gör om att skapa ett tryggare samhälle. Det engagemanget präglar hela vår organisation och skapar en svårslagen känsla av att vara behövd.