x Brandingenjör - Jobba med oss - RSGBG
en arm som håller i en pärm

Brandingenjör

Vill du använda din kunskap på en flexibel arbetsplats med fullt fokus på ett säkrare samhälle? Brinner du för att utföra tillsyn, rådgivning och informationsinsatser? Längtar du dessutom efter att tillhöra en organisation med starkt kamratskap, på en arbetsplats som värderar en god arbetsmiljö genom en balans mellan familjelivet och jobbet hos en arbetsgivare som drivs av att skapa ett tryggare samhälle? Då hoppas vi att få just dig till vår framtida arbetskamrat!

Vi på Räddningstjänsten Storgöteborg behöver förstärka myndighetsavdelningens enhet för brandskydd och tillsyn med ytterligare en brandingenjör och ser gärna att du som har tidigare erfarenhet från tillsynsområdet söker tjänsten. Som brandingenjör hos oss är du en viktig spelare med en spännande roll där du får möjlighet att effektivt bidra till brandsäkrare miljöer genom stöd, samverkan och myndighetsutövning. Mer konkret innebär det att du utför tillsynsärenden, rådgivning och informationsinsatser. Enheten fungerar även som remissinstans till kommunerna och Polismyndigheten

För att nå framgång med det förebyggande arbetet i en omvärld som är under snabb förändring måste du vara riktigt vass på samarbete och kommunikation och se fördelarna med att verka i olika grupperingar. Du trivs med att ta fram skriftliga underlag av hög kvalitet och är en fena på att tolka och analysera underlag. Din kombination av trygghet, empati och kommunikativa förmåga öppnar för en givande dialog med de verksamheter du besöker och de människor du möter i ditt arbete. 

 

Du behöver ha

  • Brandingenjörsexamen från teknisk högskola (eller motsvarande)
  • RUB

 

Vi ser även gärna att du har

  • Tidigare erfarenhet från tillsynsarbete LSO inom räddningstjänstverksamhet.
  • Erfarenhet som brandingenjör från privat verksamhet.

 

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig så ser vi om vi matchar!


 

Kontaktpersoner

Peter M Johansson, enhetschef Brandskydd och tillsyn
031-335 29 34
peter.m.johansson@rsgbg.se

 

Karin Tyrbo, HR-specialist
031-335 28 83
karin.tyrbo@rsgbg.se

 

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln,
tel 031-335 26 00

 

Anställningen

Det här är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är i huvudsak förlagd till dagtid men arbete efter kontorstid samt vissa resor i tjänsten kan förekomma.

Arbetspsykologiska tester kommer att genomföras inför intervjuerna som är planerade under vecka 11-12.
Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt organisationens policy och i samarbete med vår företagshälsa.
Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.

 

 

Ansök här

Välkommen med din ansökan, märkt dnr 0067/21 senast den 7 mars 2021 via denna länk.

 

Att vara en del av Räddningstjänsten Storgöteborg är att vara en del av något större än en själv. Vi ser det som en förmån att få vara någon andra kan lita på. Någon som aldrig ger upp, som alltid är uppe på fem. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra. Vi är först in för att lösa problemet och sist ut för att säkra upp. Ytterst handlar allt vi gör om att skapa ett tryggare samhälle. Det engagemanget präglar hela vår organisation och skapar en svårslagen känsla av att vara behövd.