Två personer som står i en korridor och inspekterar en brandslang

Brandingenjör

Längtar du efter att få använda din kunskap på en flexibel arbetsplats med fullt fokus på ett säkrare samhälle? Lockas du av att utföra tillsyn, rådgivning och informationsinsatser? Söker du en arbetsgivare som verkar för en god arbetsmiljö bl.a. genom balans mellan privatliv och arbete? Vill du tillhöra en organisation känd för det fina kamratskapet? Då hoppas vi att få just dig till vår framtida arbetskamrat!

Vi på Räddningstjänsten Storgöteborg behöver förstärka myndighetsavdelningens enhet för brandskydd och tillsyn med ytterligare en brandingenjör. Hos oss är du en viktig spelare med en spännande roll där du får möjlighet att effektivt bidra till brandsäkrare miljöer genom stöd, samverkan och myndighetsutövning.

Mer konkret innebär det att du hanterar tillsynsärenden, rådgivning och informationsinsatser. Enheten fungerar även som remissinstans till våra medlemskommuner och Polismyndigheten.

För att nå framgång med det förebyggande arbetet i en omvärld som är under snabb förändring behöver du vara riktigt vass på samarbete och kommunikation samt se fördelarna med att verka i olika grupperingar.

Du trivs med att ta fram skriftliga underlag av hög kvalitet och är en fena på att tolka och analysera underlag. Din kombination av trygghet, empati och kommunikativ förmåga öppnar för en givande dialog med de verksamheter du besöker och de människor du möter i ditt arbete.

Du behöver ha

  • Brandingenjörsexamen från teknisk högskola (eller motsvarande)
  • B-körkort

Vi ser även gärna att du har

  • RUB
  • Tidigare erfarenhet från tillsynsarbete LSO inom räddningstjänstverksamhet
  • Erfarenhet som brandingenjör från privat verksamhet 

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig så ser vi om vi matchar! 

Kontaktpersoner

Marcus Örnroth, enhetschef Brandskydd och tillsyn
Tel 031-335 29 03

Karin Tyrbo, HR-specialist
031-335 28 83
karin.tyrbo@rsgbg.se 

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln,  tel. 031-335 26 00

Anställningen

Det här är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är i huvudsak förlagd till dagtid men arbete efter kontorstid samt vissa resor i tjänsten kan förekomma.

Under sommaren kan det periodvis vara svårt att nå kontaktpersonerna på grund av semester. Marcus Örnroth har semester den 1–18 juli samt 26 juli-11 augusti. Karin Tyrbo har semester den 5–9 juli samt 19 juli-13 augusti.

Arbetspsykologiska tester kommer att genomföras inför intervjuerna som är planerade till vecka 34.

Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt organisationens policy och i samarbete med vår företagshälsa.

Med anställning följer krigsplacering med allmän tjänsteplikt, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.

Ansök här

Välkommen med din ansökan, märkt dnr 0310/21 senast den 15 augusti 2021 via denna länk.

 Att vara en del av Räddningstjänsten Storgöteborg är att vara en del av något större än en själv. Vi ser det som en förmån att få vara någon andra kan lita på. Någon som aldrig ger upp, som alltid är uppe på fem. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra. Vi är först in för att lösa problemet och sist ut för att säkra upp. Ytterst handlar allt vi gör om att skapa ett tryggare samhälle. Det engagemanget präglar hela vår organisation och skapar en svårslagen känsla av att vara behövd.