Brandrisk ute-appen

Kolla brandrisken

Det finns olika sätt att kolla brandrisken. ”Brandrisk Ute” är en mobilapplikation, app, som hjälper dig att hålla koll på brandrisken i skog och mark och minska risken för att du ska orsaka gräs- och skogsbränder. Appen lär dig också mer om säker eldning utomhus. Den laddas ner där appar finns. Du kan även gå in på SMHI:s hemsida.

 

”Brandrisk Ute” är en app framtagen av www.DinSäkerhet.se, en webbplats som drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Syftet med appen är att uppmärksamma dig på aktuell brandrisk i skog och mark så att du kan undvika allvarliga gräs- och skogsbränder när du vill elda ute.

Genom din smartphones eller surfplattas positioneringsfunktion får du upp dagens brandrisk samt en prognos för fem dagar framåt – där du befinner dig eller på valfri ort i Sverige.

Eldningsförbud

Tänk på att alltid kontrollera om det är eldningsförbud där du är innan du eldar eller grillar. 

Du hittar information om eldningsförbud på kommunens, länsstyrelsens eller räddningstjänstens webbplats. Information om aktuell brandrisk och eldningsförbud brukar också sändas i Sverige Radios P4. Miljöförvaltningen i respektive kommun, har av miljöskäl olika beslut om eldningsförbud som är oberoende av brandrisken.

Göteborg | Mölndal | Kungsbacka | Härryda | Partille | Lerum |

Eldningsförbud på grund av brandrisk

Du kan enkelt kontrollera om det råder eldningsförbud på grund av brandrisk. Om du inte kommer åt vår hemsida där du befinner dig kan du kan ringa vår telefonsvarare 031-335 2980 för att få besked om eldningsförbud på grund av brandrisk råder inom Räddningstjänsten Storgöteborgs upptagningsområde.

Gå in på SMHI och kontrollera aktuell brandriskprognos.