Bild för länk -

Kom och träffa Räddningstjänsten Storgöteborg på Hammarkullekarnevalen

16 maj, 2024, kl 10:15

Lördag den 25 maj finns Räddningstjänsten Storgöteborg på plats vid Hammarkullekarnevalen mellan kl10-16.

I år är Räddningstjänsten Storgöteborg åter igen med som utställare efter ett uppehåll på ett par år.

Vi är där för att bygga broar och träffa de som bor och lever i Hammarkullen, Angered och Hjällbo. Genom att mötas får vi möjlighet att förstå, lära känna och respektera varandra. Det känns jätteroligt att kunna vara med i år, säger Christan Sandstedt Styrkeledare från Angereds brandstation.

Lördag den 25 maj finns det personal från Räddningstjänsten Storgöteborg på plats för att informera boende om hur de på olika sätt kan skydda sig från brand och olyckor hemma.

- Dessutom har vi olika aktiviteter som både stora och små kan prova på. De kan gå vår tipspromenad, testa att släcka brand med brandsläckare i ett digitalt system och bli fotograferade bakom en fotodocka med larmställ. Förhoppningsvis kan styrkan som är i tjänst på Angered komma förbi och visa sitt räddningsfordon, men det beror på om de får larm eller inte.

Räddningstjänsten Storgöteborgs tält står uppställt vid grusplanen på Bredfjällsgatan. Där finns det möjlighet att träffa personal från Angereds brandstation och ungdomar från MBU (Människan bakom uniformen). Vår personal berättar gärna om hur det är att arbeta som brandman och de som vill kan prova på att göra vårt roddtest där man ska ro 500 meter på 1 minut och 45 sekunder.

- Min förhoppning är att många ungdomar kommer och besöker oss och att de kan bli intresserade av att arbeta inom räddningstjänsten i framtiden. Vi behöver personal med olika bakgrund, både tjejer och killar, för att kunna möta alla våra invånare utifrån deras förutsättningar, säger Christan Sandstedt.

- Vi träffar till exempel fortfarande tjejer som inte tror att kvinnor kan bli brandmän. Det är tråkigt att bilden lever kvar att det bara är ett yrke för män. Vi vill vara en räddningstjänst för alla, avslutar Christian.

Välkommen att komma förbi och träffa oss!