Bild för länk -

Veteranbrandbilsrally i Göteborg den 27 augusti

25 augusti, 2022, kl 10:23

Varje år körs ett veteranbrandbilsrally i Sverige och i år arrangeras det i Göteborg. Det kommer cirka 30 fordon tillsammans med förare och passagerare från Skåne i söder upp till Luleå i norr. Rallyt startar från Färjenäs och går i mål vid Götaplatsen.


I augusti kan du se riktiga gamla brandbilar köra runt i Göteborg. Årets veteranbrandbilsrally arrangeras i Göteborg och är en del av firandet av att Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) fyller 150 år och Museiföreningen RSG 25 år. Rallyt uppmärksammar en del av det historiska arvet som finns hos räddningstjänsterna runt om i landet.


Fordonen har olika utseende och varierande ålder, men de har alla använts inom räddningstjänsten tidigare. Antalet passagerare varierar mellan en till tio och beror på bilens storlek och hur det användes. Genom att åka i en tidstypisk uniform så får man som beskådare en helhetsbild över hur det kunde se ut förr i tiden när brandkåren åkte förbi.

Här kan du se var och när bilarna kör förbi (och även stannar till bland annat för lunch). Står du vid Götaplatsen har du chans att själv få rösta på ditt favoritekipage. Juryn bedömer inte bara fordonet, utan helhetsintrycket avgör vem som vinner. 

Hållpunkter:

Start från Färjenäs (Hisingen) kl 9
Fiskebäck kl 9.15-10.30 cirka
Frölunda torg 10.30-11.45 cirka
Slottskogen cirka kl 11.40-13
Götaplatsen; mål och prisutdelning cirka kl 13-15.30
Bilarna kommer också köra förbi Masthugget, Linnégatan, Järntorget och Guldheden.

Hoppas vi ses på rallyt!

Läs mer på:

www.brandmuseet-storgoteborg.se

www.facebook.com/pg/brandmuseet.storgoteborg

www.facebook.com/rsgbg/

www.instagram.com/rsgbg/