Bild för länk -

RSG värd för utställningen Safe Skills – varje brand är en berättelse.

28 september, 2022, kl 09:08

Vågar du gå i ungdomarnas skor? Upplev de största riskerna för ungdomar idag baserat på verkliga händelser på Safe Skills.

Safe Skills är en utställning där du bland annat genom VR och AI-konst får uppleva ungdomarnas egna berättelser baserat på verkliga händelser om de största riskerna för unga idag.

Utställningen är under oktober öppen för skolklasser åk 5-9 samt alla föreningar, grupper eller organisationer som arbetar med eller för unga. Det är även öppet för drop-in för dig som är intresserad.

Mellan den 1-30 oktober står Räddningstjänsten Storgöteborg. RSG, som värd för utställningen Safe Skills, en utställning baserad på ungdomars egna upplevelser och vardag. För RSG är det viktigt att vara en lokalt förankrad samhällsaktör. Det är viktigt att vi gör oss tillgängliga för medborgarna och tar del av ungdomars berättelser om otrygghet vilket Safe Skills ger en unik möjlighet till.

Boka en visning

Bokade visningar för skolklasser åk 5-9 samt ungdomsgrupper eller vuxna i föreningar eller enheter som arbetar med eller för unga sker vardagar kl 9.00, 11.00, kl 13.00 . 

Besöket tar 45 min och leds av två utställningsvärdar och är helt kostnadsfritt.  

Boka här>>

Alla är välkomna för drop in, även under bokade visningar.

Skrivartävling Word Skills

Samtidigt som utställningen pågår sker även en skrivartävling Word Skills -för unga 11-25 år. Skriv en berättelse, novell eller dikt med olika risker som tema. Här kan du läsa mer om skrivartävlingen>>

Öppettider utställningen

1-30 oktober öppet för drop in vardagar kl 10-15
Lördag-söndag kl 11-14

Kulturhuset Bergsjön, Rymdtorget 9

Mer info

www.safeskills.rsnv.se
Instagram safeskills.rsnv

Safe Skills är Räddningstjänsten Storgöteborgs och Räddningstjänsten Skåne Nordvästs nya sätt att använda kultur för att skapa samtal och medvetenhet kring risker och trygghet för unga.

Projektet är finansierat av Allmänna arvsfonden.