Bild för länk -

RSG har levererat en brandbil och material till Ukraina

14 mars, 2022, kl 11:09

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) har, tillsammans med räddningstjänsterna inom RäddsamVG, samlat ihop och levererat material till Ukraina. Materialet transporterades i en brandbil som kördes ner till den ukrainska gränsen av personal från RSG. Även den brandbil som materialet transporterades i donerades till Ukraina.

Under fredagskvällen den 11 mars lämnades både material och brandbil över till ERCC:s biståndshub i Polen. Materialet bestod framför allt av hjälmar, släckutrustning och skyddskläder. Även den brandbil som materialet transporterades i donerades till Ukraina. Bilen som har donerats är den första brandbilen som skickas genom ERCC inom EU.

– För oss på RSG är det självklart att bidra med det vi kan i en sådan här situation. Jag är stolt över RSG och alla medarbetare som på olika sätt har bidragit i den här situationen. Arbetet med transporteringen av brandbilen och materialet har krävt mycket logistik och planering. Vi har fått hjälp av MSB att göra en EU-ansökan för att få transporten godkänd, säger RSG:s förbundsdirektör Lars Klevensparr.

Transporten ner tog två dagar och bemannades av två styrkeledare och två brandmän från RSG.

 

Vid mediefrågor, kontakta presskommunikatör Anna Dyne, tfn 031-335 27 58.