Nu söker vi fler brandmän i beredskap

13 april, 2021, kl 11:58

Har du ett stort engagemang och vill bidra till att skapa trygghet och säkerhet där du bor? Som räddningstjänstpersonal i beredskap, brandman RIB, har du utöver ditt ordinarie arbete beredskap som brandman, vilket innebär att du blir inkallad på räddningstjänstuppdrag vid behov. Det kan innebära många olika typer av insatser, till exempel rädda liv, släcka bränder och bistå vid trafikolyckor. Du arbetar också till viss del med förebyggande brandskydd.

Ett lagarbete

Brandman i beredskap är ett spännande, givande och mångsidigt jobb. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer, arbetar tillsammans med kollegor i ett lag och får röra på dig mycket. Du måste därför vara bra på att handskas med människor och ha lätt för att samarbeta. Dessutom ställer arbetet fysiska krav på dig, vilket gör att du måste ha bra fysik och kondition.

Växlande arbetstempo

När larmet går gäller det att reagera snabbt och du måste fokusera helt på din uppgift. Arbetet ställer därmed krav på övning och fysisk träning. Detta sker i regel på vardagskvällar med undantag från någon eller några övningshelger per år.

Klicka här för mer information om rekryteringstester och beredskap.

 

Hur är det att arbeta som brandman i beredskap? 

två brandmän som sitter i en brandbil

Till vardags arbetar Robert Alkenäs som fastighetsförvaltare på Service i Kungsbacka kommun. Var tredje vecka har han beredskap på brandstationen i Frillesås.

Går larmet på sökaren som vi bär dygnet runt under beredskap springer jag till

 brandstationen och byter om. Inställelsetiden är fem minuter, säger Robert och fortsätter:
– Jag tycker det funkar bra. Mitt arbete som fastighetsförvaltare är väldigt självständigt och jag kan lägga upp mycket av de administrativa delarna där jag inte är ute på uppdrag de veckorna som jag har beredskap.

Här kan du läsa hela intervjun med Robert som arbetar som brandman i beredskap i Frillesås.

 

Är du intresserad av ett arbete utöver det vanliga?

Klicka här för att komma direkt till intresseanmälan.