""

Mycket snö? Vi behöver kunna komma fram

1 december, 2021, kl 14:21

Nu är det snö och vintrigt väder i vårt område

Brandvägarna är helt avgörande för om vi ska kunna fullgöra vårt uppdrag - att rädda liv innan kritiska förhållanden uppstår! Kommer det mycket snö kan vi ha svårt att komma fram med våra fordon och utrustning.

Det är fastighetsägarens ansvar att röja bort snö från utrymningsvägar vid lägenheter och bostadshus. Ansvaret gäller även att se till att uppställningsplatser för våra fordon är röjda och vägarna är framkomliga.

Vid lägre hus måste vi kunna komma fram till fastigheten för att resa en bärbar stege och vid högre hus måste vi kunna använda uppställningsplatsen för vår stegbil. Dessa uppställningsplaster, som är en del av det vi kallar brandväg, kräver ett passagemått på minst tre meter och vägren som ger utrymme för fordonets stödben, totalbredd minst fem meter, för att vår maskinstege ska kunna resas.

Risk för ras från tak

Kommer det mycket snö på taken finns det risk att det rasar ned. Snön kan bli tung och detta kan orsaka allvarliga skador. Därför vill vi påminna dig att hålla taken rena från snö för att minska risken för ras.

Långvarigt och kraftigt snöfall kan i kombination med vind kan ge upphov till stora störningar i trafiken. Kör försiktigt och följ väderutvecklingen via https://www.smhi.se/

Var rädd om dig och andra!