Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tack för att du kom till vår informationskväll

Den 20 september kom nästan 40, förhoppningsvis, blivande brandmän till oss. Vi är så glada att du kom! Vi hoppas att du hade en trevlig kväll och fick veta allt du önskade och även hann prova på lite tester.

Kanske är det ändå så att frågor och tankar har dykt upp sedan vi sågs. I så fall får du gärna höra av dig igen. Nedan kan du skiva in dina fråga och skicka till oss - så lovar vi att besvara så snart vi bara kan!

Frågor och svar

Jag vill boka tid för rullbandstest. Hur gör jag?
Ring vår växel 031-335 26 00 och boka. Lycka till!

Jag undrar skillnaden mellan SMO och MSB? Förstod inte riktigt vad man ska ha gjort  när man söker smo-utbildning. 

MSB - Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, är en statlig myndighet med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Det är alltså MSB som står för utbildningen till att bli brandman. Utbildningen heter SMO -Skydd mot olyckor. Du hittar utbildningen här:

Det står mer på MSBs hemsida om vad du behöver för behörighet för att söka. Det är, gymnasiebetyg, rullbandstest, simkunnighetsintyg, körkort för personbil och att du är fullt frisk. Ring in till vår växel för att boka tid för rullbandstest.Du kan läsa mer om behörighet till SMO här: