Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för länk -

Vi söker larm- och ledningsoperatörer

Som larm- och ledningsoperatör är du den första länken i kedjan som räddar liv, egendom och miljö. Huvuduppdraget är kopplat mot att besvara 112-anrop via medlyssning från SOS Alarm. Arbetsuppgifterna innebär att händelsevärdera, larma och fördela RSG:s resurser enligt de planer och rutiner som fastställts av räddningschefen.

 I arbetet ingår att ge stöd till yttre och inre stab och ledning vid större händelser och olyckor. Uppdraget innebär även att planera och genomföra utbildningar och övningar såväl internt som externt, delta i olika utvecklingsarbeten och projekt inom larm- och ledningscentralen, LC, och på förbundsnivå samt följa upp kvalitetsarbetet inom LC. Arbetet är utmanande, rörligt och omväxlande och innebär kontakter med såväl den utryckande verksamheten som med medborgare, media och andra myndigheter och organisationer.

LC ingår i Avdelningen för operativ ledning, och ansvarar för larm och ledningsstöd inom Räddningstjänsten Storgöteborg samt inom de räddningstjänster som ingår i GR regionen ”gränslös räddningstjänst”. Arbetet bedrivs i arbetslag bestående av larm- och ledningsoperatörer, LC-ledare och stabschef. LC behöver nu förstärkas med ytterligare ett antal larm- och ledningsoperatörer, som vill vara en del av vår gemenskap och delta i det kontinuerliga arbetet med att utveckla och förbättra vår larm- och ledningscentral. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är brandman eller utryckningsbefäl, SMO-, 15 veckors- eller RIB-utbildning (RIS), alternativt operatörsutbildning SOS eller motsvarande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på en larmcentral, inom larmadministration eller liknande. Du har god svenska i tal och skrift och är en god kommunikatör. Du har datorvana och lägst B-körkort, gärna C. För anställning krävs godkänt s.k. självskyddstest enligt AFS 2007:7, vilket ska bifogas ansökan.

För att lyckas i rollen ska du vara noggrann och flexibel och ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har lätt att se helheter och skapa dig överblick. Du har hög simultankapacitet, har förmåga att hålla högt tempo med flera saker på gång samtidigt och kan arbeta lugnt och strukturerat i pressade situationer. Du trivs såväl med att arbeta självständigt som i nära samarbete med andra och har lätt för att skapa öppna och förtroendefulla relationer.

Anställningens omfattning
Heltid 42 timmar/vecka enligt AB, bilaga E.
Arbetet innebär skifttjänstgöring, dag och natt, men även dagtidstjänstgöring förekommer.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast den 28 oktober. Referensnummer: diarienummer 0488/18.
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.


Kontaktpersoner
Jarmo Hiltunen, biträdande driftschef, 0703 - 098806
Annika Celegin, HR-specialist, 031-335 29 27

Facklig företrädare
Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln tel. 031-335 26 00.

Övrigt
Du som väljs ut i första urvalsomgången kallas till stresstest. Godkänt stresstest är en förutsättning för att gå vidare till nästa steg i rekryteringsprocessen, vilket innebär problemlösningstest och intervju. Stresstester är planerade att genomföras under vecka 44 - 45, problemlösningstester vecka 46 och intervjuer vecka 47.
Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomförs enligt förbundets policy i samarbete med vår företagshälsa.

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, sammanlagt 790 000 invånare. I dessa kommuner ansvarar vi för räddningstjänst enligt Lagen om skydd mot olyckor. Vårt uppdrag innebär att förebygga och begränsa olyckor, genomföra räddningsinsatser samt arbeta aktivt med samhällets risk- och hotbildsanalyser. RSG deltar i räddningstjänstens utveckling genom samverkan lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.
Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande arbetsplats med 850 anställda där idéer och initiativ är välkomna. Om du gillar att arbeta för och med människor kommer du att trivas här. Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Friskvård är viktigt för oss och alla medarbetare har tillgång till olika träningsaktiviteter på arbetsplatsen.

}