Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vi söker en olycksutredare

Arbetet som olycksutredare på Räddningstjänsten Storgöteborg, RSG, innebär i huvudsak att kontinuerligt arbeta med uppföljning, erfarenhetsåterföring av operativ verksamhet genom olycksutredning samt analys av händelserapporter och statistik.

Arbete sker genom dialog och samverkan med andra enheter och funktioner inom RSG samt externa organisationer och myndigheter. En viktig del i tjänsten är att utbilda, stödja och motivera organisationen i vårt uppföljningsarbete och delta i utvecklingsarbetet. Vi har två olycksutredare varav tjänsten med placering på avdelningen för Operativ ledning för närvarande är vakant. 

Kvalifikationer

Då tjänsten bland annat har fokus på ledning, samverkan och taktik söker vi dig med flerårig erfarenhet från utryckningsverksamhet som befäl. Utbildning hos MSB inom olycksunder-sökning är en fördel men kan även kompletteras inom ramen för tjänsten.

Annan utbildningsbakgrund eller erfarenhet som bedöms relevant kan också bli aktuell men det ska finnas en koppling till kommunal räddningstjänst.

För att du ska lyckas i rollen har du god analytisk förmåga, kan anlägga helhetssyn och brett perspektiv på frågor. I ditt dagliga arbete är du driftig och initiativrik samt arbetar på ett välorganiserat och systematiskt sätt. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i nära samarbete med andra och har ett positivt och utåtriktat sätt. Du är duktig på att uttrycka dig i skrift och har god vana vid att presentera och prata inför grupp. Du är lyhörd men kan också argumentera för dina åsikter och idéer på ett nyanserat sätt.

På sikt finns möjlighet att till viss del kombinera innehållet i tjänsten med andra förekommande arbetsuppgifter inom Operativ ledning, beroende på den sökandes erfarenheter och avdelningens behov.

Om funktionen Olycksutredning och analys

Olycksutredning och analys jobbar utifrån LSO (kap 3:10) med olycksundersökningar och uppföljningsarbete efter genomförda räddningsuppdrag. Navet i detta arbete är olycksutredarna som kontinuerligt och med hög kvalitet ska driva och utveckla förbundets arbete med att tillvarata erfarenheter och kunskap och skapa lärande för hela vår verksamhet.

Inom funktionen genomförs bland annat olycksutredningar, kvalitetssäkring av händelserapporter, framtagande av statistikunderlag med tillhörande analyser samt sakkunnigutlåtande. Organisationsmässigt finns funktionsansvaret för Olycksutredning och analys inom Operativ Chefs stab.


Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning, heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Vi behöver din ansökan senast den 4 november på www.offentligajobb.se eller via denna direktlänk.

Kontakt

Per Jarring, Funktionsansvarig Olycksutredning och analys
070-323 49 97 per.jarring@rsgbg.se  

Per Hassling, HR specialist
0703-240541 per.hassling@rsgbg.se 

Facklig företrädare

Kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln 031–3352600

Övrigt

Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt förbundets policy i samarbete med vår företagshälsa.

}