Vi söker en brandmaterieltekniker

Räddningstjänsten Storgöteborg är ett av Sveriges största räddningstjänstförbund med cirka 900 medarbetare, en omsättning på cirka 500 mkr och svarar för räddningstjänst och förebyggande skydd i våra sex medlemskommuner; Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum. Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger.

Vi söker en medarbetare till vår brandmaterialenhet. Brandmaterialenheten ansvarar för budkörning, rökskyddsverkstad och centralförråd och har i uppdrag att ge daglig service och revisioner åt våra stationer, brandvärn och övningsanläggningar. Rökskyddsverkstaden arbetar primärt med slangvård, luftfyllning och service av andningsskydd samt hantering av larmkläder. Centralförrådet beställer, förrådshåller och distribuerar material till förbundets uttryckande och administrativa verksamhet.

På Brandmaterialenheten arbetar tio medarbetare, uppdelat på centralförrådet och rökskyddsverkstaden. Enhetens inriktning är att medarbetare ska växelverka mellan de olika verksamheterna vilket innebär att du som brandmaterieltekniker kommer arbeta både inom rökskyddsverkstaden och centralförråd.

I arbetsuppgifter ingår:
- Revisioner och service av rökskydds- och dykutrustning
- Slangvård, tvätt, lagning och omkoppling
- Hantering av larmkläder
- Budkörning
- Inköp, beställningar samt hantering av material i förbundets förråd
- Hantering av leverantörsfakturor och offertförfrågningar

Som brandmaterieltekniker kommer du att arbeta både självständigt och i nära samarbete med övriga medarbetare på enheten. I arbetet ingår att lyfta och förflytta brandmateriel vilket kräver god fysisk förmåga och rörlighet.

 Vem är du?

Du ska ha följande kvalifikationer:
- gymnasieutbildning med teknisk inriktning
- minst tre års erfarenhet av tekniskt inriktat arbete
- erfarenhet av kundkontakter
- goda datorkunskaper (du kommer att arbeta i bl a Office 2016, Lotus Notes och verksamhetsanpassade förråds och avtalssystem)
- förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
- god fysisk förmåga och rörlighet
- körkort B och C

Utöver ovanstående kvalifikationskrav är det även meriterande med:
- truckutbildning
- certifikat för Interspiros andningsskydd

För att trivas i rollen som brandmaterieltekniker krävs att du har hög grad av servicekänsla och förmåga att skapa goda relationer både internt och externt. Du är noggrann och ansvarstagande och har förmåga att ta egna initiativ. Du ska också vara tekniskt kunnig och händig och inte vara rädd för att prova nya arbetsuppgifter.

 

Vad kan Räddningstjänsten erbjuda dig?

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% hos Räddningstjänsten med start så snart som möjligt eller enl överenskommelse. Arbetstiderna är 7-15.30 med flextid.

Räddningstjänsten Storgöteborg erbjuder dig ett omväxlande och utvecklande arbete på en arbetsplats med god arbetsmiljö och god gemenskap. Friskvård är viktigt för oss och alla medarbetare har tillgång till ett brett utbud av träningsaktiviteter. I mån av tid har du möjlighet att träna 2 timmar i veckan på arbetstid.
Truckutbildning och Certifikat för Interspiros andningsskydd tillhandahålls från Räddningstjänsten om du inte har det sedan innan.

 

Övrig
Innan anställning kommer vi att genomföra en funktionsanalys samt alkohol- och drogtestning i samarbete med vår företagshälsovård.

Ansökan

I denna rekrytering har Räddningstjänsten valt att samarbeta med Manpower. Du söker tjänsten genom att registrera dig på www.manpower.se och bifoga ditt CV med personligt brev som ett enda dokument. Det går inte att bifoga två separata dokument. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via e-post eller brev. Vid tekniska frågor kring din ansökan vänligen kontakta Manpowers webbsupport på 020- 26 51 00.

Urval och intervjuer sker löpande därför kan tjänsten bli tillsatt innan sista ansökningsdatum den 31 mars 2017. För mer information kontakta rekryterare Fia Fagerlund på fia.fagerlund@manpower.se

 Välkommen med din ansökan