Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brandskyddskontrollanter

Är du utbildad skorstensfejartekniker? Kanske också erfarenhet av brandskyddskontroller och intresse och erfarenhet av juridiska frågor eller teknikfrågor? Då är det dig vi söker till en av våra tjänster som brandskyddskontrollant.

Arbetsplatsbeskrivning

Enheten för Brandskyddskontroll och sotningstjänster ingår i Myndighetsavdelningen (MA) inom Räddningstjänsten. Vi ansvarar för brandskyddskontroller, sotning och rengöring samt de myndighetsbeslut som följer därav. Enheten präglas av hög kompetens och gott kamratskap och har mycket bra förutsättningar både när det gäller teknisk utrustning såsom IT och bilar samt arbetskläder. För oss är det viktigt med kontinuerlig kompetensutveckling och vi värdesätter en god balans mellan arbetsliv och fritid. Viktiga ledord för oss är bl.a. delaktighet, öppenhet, rättssäkerhet, kvalitet, systematiskt förbättringsarbete och allmänheten i centrum. Vi är idag 21 personer, men behöver nu förstärkas med ytterligare medarbetare.

Dina arbetsuppgifter

Som brandskyddskontrollant ansvarar du för att genomföra brandskyddskontroller och myndighetsbeslut enligt Lag om skydd mot olyckor. Arbetet innebär brandskyddskontroll av kontrollpliktiga objekt t.ex. kontroller av sotbildning och beläggningar, skador eller förändringar av det tekniska utförandet, temperaturförhållanden, tryckförhållanden och täthet, drift och skötsel. I uppdraget ingår även dokumentation, systematiskt förbättringsarbete och annat administrativt arbete liksom rådgivning. Arbetet är en dagtidstjänst, men viss
arbetstid förläggs utanför ordinarie arbetstid. Din arbetsplats kommer att vara på en av RSG:s brandstationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad skorstensfejartekniker. Du ska kunna utrycka dig väl på svenska i tal och skrift samt inneha B-körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av brandskyddskontroller, IT-kompetens inom t.ex. Officepaketet samt har intresse och erfarenhet av juridiska frågor eller teknikfrågor.

För att lyckas i rollen ska du kunna arbeta självständigt, vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten samt vara lyhörd gentemot kund och ha ett professionellt bemötande.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning heltid. Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Du är välkommen med din ansökan senast den 19 augusti. Du ansöker via denna länk, klicka här

Kontaktpersoner

Mikael Håkansson, Bitr. enhetschef, 031-335 27 26, mikael.hakansson@rsgbg.se
Rasmus Risedal, Brandskyddskontrollant, 031-335 28 86, rasmus.risedal@rsgbg.se
Per Hassling, Personalspecialist, 0703- 240541 per.hassling@rsgbg.se
Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln 031–352600.

Övrigt

Arbetstid dagtid

Innan anställning kommer alkohol och drogtest att genomföras enligt förbundets policy. Tester sker i samarbete med vår företagshälsa.