Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vi söker en upphandlare

Vill du vara med och utveckla RSG:s inköps- och upphandlingsverksamhet? Vi söker dig som vill jobba som upphandlare i hela processflödet från planering till färdigt avtal och med frågor som rör vardagen, framtiden och politiska ambitioner.

Upphandlingsenheten består av tre upphandlare och en upphandlingschef med uppdraget att se till att köp och upphandlingar genomförs enligt gällande lagstiftning och att vi har avtal på de varor och tjänster som det finns behov av. Vi stödjer organisationen i inköp och inköpsfrågor, allt från beställning, reklamation och tvist till uppföljning av ingångna avtal. Enheten präglas av god sammanhållning och en gemensam syn på offentlig upphandling och vikten av den goda affären.

Arbetet som upphandlare innebär att självständigt och affärsmässigt, i nära samarbete med företrädare för verksamheten, planera och genomföra upphandlingar enligt LOU samt följa upp ingångna avtal. Arbetsuppgifterna omfattar både enskilda upphandlingar och ramavtalsupphandlingar. I de flesta fall agerar du som projektledare och i vissa fall har du en mer konsultativ roll och håller ihop det upphandlingstekniska. Vi arbetar idag i ett webbaserat upphandlingsstöd (e-avrop).

Kvalifikationer

Vi vill att du har eftergymnasial examen inom upphandling, ekonomi, juridik eller motsvarande. Du har erfarenhet från offentlig upphandlings- eller inköpsverksamhet och goda kunskaper i LOU.

Du är skicklig på att kommunicera oavsett kommunikationsväg och kan på ett tydligt sätt förmedla dina kunskaper. Du är lyhörd och har en god analytisk förmåga, detta innebär att du lätt prioriterar relevant information, analyserar kärnan i ett problem och ger förslag på dess lösning.

Har du därutöver en utbildning inom projektledning ser vi det som meriterande såväl som erfarenhet av e-handel och/eller uppföljning av entreprenad/IT-upphandling. Då tjänsten kan innebära resor inom förbundet är B-körkort önskvärt men inget krav.

För att lyckas i rollen krävs det att du är analytisk och har lätt för att skaffa dig överblick och se hela affärsprocesser och konsekvenser i dina projekt. Du är systematisk och välorganiserad och har förmåga att självständigt hantera flera uppdrag samtidigt, även under tidspress. Du har ett stort engagemang och driv och skapar resultat med hög kvalitet. Som person är du prestigelös och har lätt för att knyta nya kontakter och skapa förtroendefulla relationer.

Period och arbetstid; tillsvidare
Arbetstid 08.00-16.30 med flextidsavtal.

Ansökan

Ansök senast den 24 april
Referensnummer:   0216/19

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Kontaktpersoner

Marcus Rudholm, enhetschef Upphandlingsenheten 031-384 48 08
Katarina Carlin, HR-specialist 031-384 48 22

Fackliga företrädare
Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln tel. 031-335 2600.

Övrigt

Intervjuer är planerade att genomföras under vecka 19–20.

Innan anställning kommer alkohol och drogtest att genomföras enligt förbundets policy. Tester sker i samarbete med vår företagshälsa.

Varmt välkommen med din ansökan!

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, sammanlagt 830 000 invånare. I dessa kommuner ansvarar vi för räddningstjänst enligt Lagen om skydd mot olyckor. Vårt uppdrag innebär att förebygga och begränsa olyckor, genomföra räddningsinsatser samt arbeta aktivt med samhällets risk- och hotbildsanalyser. RSG deltar i räddningstjänstens utveckling genom samverkan lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.
Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande arbetsplats med 850 anställda där idéer och initiativ är välkomna. Om du gillar att arbeta för och med människor kommer du att trivas här. Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Friskvård är viktigt för oss och alla medarbetare har tillgång till olika träningsaktiviteter på arbetsplatsen.