Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vi söker en systemförvaltare

På Avdelningen för myndighetsärenden ansvarar vi för myndighetsutövning såsom tillsyn, brandskyddskontroll och tillståndshantering, brand- och riskhänsyn i samhällsplaneringen samt information och rådgivning till allmänhet och verksamhetsutövare. Då vår verksamhet blir mer och mer komplex i takt med att samhället utvecklas, ställs andra och ökade krav bl.a. på våra arbetsprocesser för en rättssäker myndighetsutövning samt på de IT-system som används för att stödja processerna. Som ett led i detta behöver vi nu förstärka avdelningen med en systemförvaltare.

Som systemförvaltare kommer du att ansvara för den långsiktiga administrationen och driften av IT-systemet Daedalos avseende moduler för brandskyddskontroll, verksamhet, larmanläggning, ärenden och tillstånd. Då Räddningstjänsten Storgöteborg är nationellt ledande avseende rättssäkra tillsyner och brandskyddskontroller i egen regi samt tillståndshantering LBE har det inte funnits något färdigt IT-system på marknaden som stödjer dessa processar.

Detta har lett till att vi fått beställa modifieringar av Daedalos och idag i stor utsträckning arbetar i egenutvecklade moduler. I din roll ingår att leda denna utveckling och att kravställa mot IT-leverantörerna utifrån verksamhetens krav och önskemål. Du kommer ha löpande kontakt med användare, andra systemförvaltare, organisationens IT-enhet och IT-leverantörer samt bistå vid avtalshantering. I ditt ansvarsområde ingår även att utbilda användare och ansvara för att information och användarstöd finns tillgängligt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en grundläggande högskoleutbildning inom data- och systemvetenskap och har erfarenhet av systemförvaltning och utveckling ur ett verksamhetsperspektiv. Även annan IT-utbildning i kombination med flerårig erfarenhet av systemförvaltning inom räddningstjänst eller offentlig förvaltning kan vara kvalificerande. Du ska ha god svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har B-körkort och har god kunskap i databas-uppbyggnad, t.ex. i SQL eller Access, samt är väl insatt i vad som händer inom IT-systemområdet.

För att lyckas i rollen ska du vara drivande och ha ett stort intresse för utvecklings- och kvalitetsfrågor. Du är välorganiserad och arbetar på ett strukturerat sätt. Du trivs såväl med att arbeta självständigt som i nära samarbete med andra och tycker om att dela med dig av din kunskap. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och har både en god kommunikativ och pedagogisk förmåga.

Anställningens omfattning
Tillsvidareanställning. Heltid
Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast 2017-11-26
Referensnummer: Diarienummer 0545/17

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Kontaktpersoner
Mikael Håkansson
Bitr. enhetschef
031-335 27 26, mikael.hakansson@rsgbg.se


Annika Celegin
Personalspecialist
031-335 29 27, annika.celegin@rsgbg.se


Facklig företrädare
Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln 031-335 26 00

Övrigt
Intervjuer kommer att genomföras under vecka 49 och 50.

Innan anställning kommer alkohol och drogtest att genomföras enligt förbundets policy. Tester sker i samarbete med vår företagshälsa.

Räddningstjänsten
Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, sammanlagt 790 000 invånare.
I dessa kommuner ansvarar vi för räddningstjänst enligt Lagen om skydd mot olyckor. Vårt uppdrag innebär att förebygga och begränsa olyckor, genomföra räddningsinsatser samt arbeta aktivt med samhällets risk- och hotbildsanalyser.
RSG deltar i räddningstjänstens utveckling genom samverkan, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande arbetsplats med 850 anställda där idéer och initiativ är välkomna. Om du gillar att arbeta för och med människor kommer du att trivas här. Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Friskvård är viktigt för oss och alla medarbetare har tillgång till olika träningsaktiviteter på arbetsplatsen.