Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vi söker en miljöstrateg

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, sammanlagt 790 000 invånare. I dessa kommuner ansvarar vi för räddningstjänst enligt Lagen om skydd mot olyckor. Vårt uppdrag innebär att förebygga och begränsa olyckor, genomföra räddningsinsatser samt arbeta aktivt med samhällets risk- och hotbildsanalyser. RSG deltar i räddningstjänstens utveckling genom samverkan, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande arbetsplats med 850 anställda där idéer och initiativ är välkomna. Om du gillar att arbeta för och med människor kommer du att trivas här. Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Friskvård är viktigt för oss och alla medarbetare har tillgång till olika träningsaktiviteter på arbetsplatsen.

Din huvudsakliga placering kommer att vara på avdelningen för verksamhets- och chefsstöd där det finns samlad kompetens inom områdena Ekonomi, HR, Upphandling samt Utbildning och övning. Tjänsten som miljöstrateg är en helt ny tjänst på RSG

Arbetsbeskrivning

Som miljöstrateg kommer du att arbeta både operativt och strategiskt. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt driva förbättringsarbete inom miljö, samordna RSG:s miljöarbete och att samverka med olika avdelningar inom RSG såväl som externa aktörer i miljöfrågor. Du kommer ta fram underlag samt utföra strategisk riskanalys kring våra arbetsmetoders miljöpåverkan nu, bakåt och framöver samt genomföra beslut och åtgärder. En betydande del av tjänsten kommer innebära kunskapsspridning av miljöfrågor internt inom RSG.  

Om du dessutom är van att leda projekt kommer du trivas bra hos oss eftersom du kommer att få leda och stötta i olika utvecklingsgrupper såsom projektet Renare arbetsplats (RAP).

Då tjänsten som miljöstrateg är helt ny kommer du ha möjlighet att påverka dess innehåll.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning inom miljö eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning. Vidare vill vi att du har fem års erfarenhet av arbete inom miljöområdet varav minst 3 års erfarenhet inom strategiskt arbete där du haft ansvar att driva miljöarbete eller miljöprojekt.

Du har förmågan att ta fram underlag samt riskanalyser och genomföra beslut och åtgärder på olika nivåer inom miljöområdet samt kunskap kring regler, förordningar och lagar inom Miljöbalken. Då en betydande del av innehållet i tjänsten innebär kunskapspridning inom och eventuellt även utom RSG förutsätter vi att du har mycket goda skrifliga och muntliga kommunkationskunskaper i svenska samt goda engelskakunskaper. Tjänsten kräver B-körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av miljöarbete i teknisk verksamhet.

Som person tror vi att du är noggrann och analytisk och underbygger fakta innan beslut fattas. Eftersom du kommer bli vår expert inom miljöfrågor behöver du kunna arbeta självständigt, strategiskt och kunna driva dina frågor samt ha lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning. Heltid - dagtid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast den 13 oktober. Ange referensnummer A712850

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Kontaktpersoner
Ann-Helén Lindbäck Augustsson
Chef Avdelningen för verksamhets- och chefsstöd
031-335 2719
0730-86 49 31
ann-helen.lindback.augustsson@rsgbg.se

Katarina Dahl
Personalspecialist
031-384 48 22

Facklig företrädare
Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln 031-335 26 00

Övrigt
Intervjuer kommer att genomföras under vecka 43 och 44.
Innan anställning kommer alkohol och drogtest att genomföras enligt förbundets policy. Tester sker i samarbete med vår företagshälsa.

Varmt välkommen med din ansökan!