Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Informationssäkerhetsstrateg

Om arbetsplatsen

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, sammanlagt 790 000 invånare. I dessa kommuner ansvarar vi för räddningstjänst enligt Lagen om skydd mot olyckor. Vårt uppdrag innebär att förebygga och begränsa olyckor, genomföra räddningsinsatser samt arbeta aktivt med samhällets risk- och hotbildsanalyser. RSG deltar i räddningstjänstens utveckling genom samverkan, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. 

Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande arbetsplats med 850 anställda där idéer och initiativ är välkomna. Om du gillar att arbeta för och med människor kommer du att trivas här. Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Friskvård är viktigt för oss och alla medarbetare har tillgång till olika träningsaktiviteter på arbetsplatsen. 

Du kommer tillhöra Förbundsstaben som har ca 10 medarbetare. Staben har som uppgift att stödja Räddningstjänstens ledning inom ex 

• ledning och styrning, 
• planering, uppföljning och kvalitet 
• säkerhet och säkerhetsskydd 

I och med den ökande IT-användningen och beroenden av tekniska system är informationssäkerhet en förutsättning, för både Räddningstjänsten Storgöteborg och samhället i stort. Det ökande beroendet av IT innebär många möjligheter med också ökade risker. Vi på Räddningstjänsten Storgöteborg arbetar proaktivt med riskhantering och har sett ett ökat behov inom området, därför söker vi nu efter en informationssäkerhetsstrateg.

Arbetsuppgifter

- Ansvara för att RSG:s informationssäkerhet är på en väl avvägd nivå 
- Identifiera brister och sårbarheter inom informationssäkerhetsområdet samt identifiera verksamhetens behov och ta fram åtgärdsförslag därefter 
-Ta fram och implementera styrande dokument: riktlinjer, instruktioner, rutiner inom både administrativ och IT-säkerhet 
- Hålla utbildningar och vara stöd inom området 
- Ingå i planeringen inför höjd beredskap 
- Säkerställa tillsammans med dataskyddsombudet att RSG lever upp till kraven avseende informationssäkerhet 
i Dataskyddsförordningen 
- Ingå i krisorganisationen för hantering av dataskyddsincidenter, dataintrång samt andra informationssäkerhetsincidenter 
- Utföra säkerhetsskyddsanalyser samt identifiera och implementera lämpliga säkerhetsskyddsåtgärder ur informationssäkerhetssynpunkt 
- Utvärdera behov av signalskydd och säkra kryptografiska funktioner 
- Säkerställa kontinuitet våra verksamhetskritiska system 
Informationssäkerhetsstrategen kommer även att arbeta nära förbundets säkerhetsstrateg med gemensamma övergripande säkerhetsfrågor. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom informationssäkerhet/offentlig förvaltning och efter det arbetet med relevanta frågor i några år. Du har ett stort intresse för informationssäkerhet, IT, säkerhet och beredskapsfrågor. Har du dessutom utbildning inom säkerhetsskydd och dataskyddsförordningen är det meriterande. Så också om du tidigare utfört säkerhetsanalys/skyddsanalys enligt säkerhetsskyddslagen. 

För att lyckas i rollen ser vi att det är viktigt att du är tycker om att ta din an problemställningar med nya idéer och visioner, viktigt är dock att du sedan kan göra idéerna konkreta och strukturera upp arbetet så det blir ett tydligt resultat. Då du kommer samarbete med många kollegor på Räddningstjänsten är det viktigt att du har lätt för att samarbete med andra. 

Välkommen till oss där du i ett utvecklande arbete bidrar i en mycket viktigt samhällsfunktion!

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde sker efter överenskommelse. 

Ansökan

Ansök senast: 2019-09-27
Referensnummer: Diarienummer 0541/19

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk >>

 

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktpersoner
Karin Adolfsson, HR-specialist 070-2812622
Peter Backenfall, Förbundsstabschef 031-335 2704

Facklig företrädare

Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln031-335 26 00

Övrigt

Innan anställning kommer också alkohol- och drogtest att genomföras enligt förbundets policy i samarbete med vår företagshälsa. 

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras, tjänsten är även inplacerad i säkerhetsklass därför är svenskt medborgarskap ett krav.