Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vi söker två enhetschefer

till Avdelningen för myndighetsärenden

Hos oss är ledarskap att gå först och visa vägen. Att inspirera genom attityd och handling. Egot sitter i baksätet i vår organisation. Det behöver vara så när uppdraget är att tänka på säkerheten för närmare 800 000 människor.

Vi söker nu två ledare till enheterna Brandfarligt och Explosivt samt Samhällsplanering.
Som ledare och chef hos oss kommer du att leda och utveckla både verksamheten och den personal du arbetar tillsammans med. Du omsätter erfarenheter och kunskaper i nya mål som du tillsammans med dina kollegor ansvarar för att följa upp. Du är också länken mellan externa organisationer och myndigheter och Räddningstjänsten vilket förutsätter att du är både social och kommunikativ. Du är en del av ledningsgruppen och har stora möjligheter att påverka och förbättra.

Det är en kvalificerad roll och vi ser att du är ambitiös och driven som person. Att du tänker strategiskt och har lätt
för att kommunicera med, och entusiasmera, din omgivning. Det är en utmaning och ett stort ansvar att axla men i gengäld kommer du att bli en del av en organisation som värdesätter god gemenskap och en balans mellan arbetsliv och fritid. Vi vet värdet av både friskvård och mångfald och arbetar utifrån att engagemang och delaktighet skapar en stark organisation. En organisation med ett livsviktigt uppdrag. 

Enheten Brandfarligt och Explosivt
Här arbetar vi huvudsakligen med tillsyn och tillstånd enligt Lagen om brandfarliga och explosiva varor (LBE).
Enheten består av 6 medarbetare. 

Enheten för Samhällsplanering
Denna enhet består av 9 medarbetare och ansvarar för att samråda, stödja och agera remissinstans för våra sex
medlemskommuner enligt Plan- och bygglagen (PBL).

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har Brandingenjörsexamen med påbyggnadsutbildning i räddningstjänst (RUB) eller annan likvärdig teknisk högskoleutbildning. Även alternativa kvalifikationer i form av annan brandteknisk utbildning med flerårig erfarenhet i förebyggande brandskyddsarbete och myndighetsutövning inom räddningstjänst kan komma ifråga.

Du har minst två års erfarenhet av att arbeta med förebyggande brandskyddsarbete och gärna även myndighets-
utövning och handläggning av komplexa remissärenden. Du har också god kännedom om lagstiftningen kring
LBE och PBL. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledaruppdrag med resultat- och personalansvar.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer om vår organisation och befattningarna.
Carina Björkman
Avdelningschef
070-509 69 48

Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt förbundets policy. Testerna sker i samarbete med vår företagshälsa. 

I denna rekrytering har Räddningstjänsten valt att samarbeta med Experis AB. Du söker tjänsten via Experis hemsida, se länk nedan. Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-mail eller brev. Välkommen med din ansökan senast 22 oktober, urval och intervjuer sker löpande. För mer information kontakta rekryteringskonsult Charlotte Cohn på telefon: 031-617291, alternativt e-mail: charlotte.cohn@se.experis.com.

Sista ansökningsdag 22 oktober 2017. Ansökan via denna länk till Experis

Om Räddningstjänsten Storgöteborg
Räddningstjänsten i Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, sammanlagt 790 000 invånare. I dessa kommuner svarar vi för räddningstjänst och förebyggande brandskydd. Vårt uppdrag innebär att förhindra och begränsa olyckor, förbereda och genomföra räddningsinsatser, vidta åtgärder efter olyckor samt medverka i samhällets risk- och hotbilder. RSG arbetar aktivt med att identifiera risker och förebygga olyckor genom samverkan, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.
Totalt antal anställda på RSG är ca 850.