Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enhetschef för Produktion brandskyddskontroller

Arbetsbeskrivning

På Avdelningen för myndighetsärenden ansvarar vi för myndighetsutövning såsom tillsyn, brandskyddskontroll och tillståndshantering, brand- och riskhänsyn i samhällsplaneringen samt information och rådgivning till allmänhet och verksamhetsutövare. Avdelningen genomgår nu en spännande utvecklingsresa med målet att stå bättre rustad inför morgondagens utmaningar. Organisation och arbetsprocesser utvecklas för att bättre kunna möta framtida förväntningar och krav. Som ett led i detta har verksamheten för brandskyddskontroller genomgått en organisationsförändring, där nuvarande enhet kommer att delas upp i två enheter såsom Enheten Planering brandskyddskontroller och sotningstjänster respektive Enheten Produktion brandskyddskontroller.

Enheten Planering brandskyddskontroller och sotningstjänster ansvarar för planering av brandskyddskontroller och tillhörande frågor kring rättssäkerhet, processbeskrivningar och styrdokument samt sotningstjänster och sotningsleverantörer inkl. sotningstaxa och tillståndsgivning. Utöver detta ingår ansvar för IT-system och administrativt stöd. Enheten Produktion brandskyddskontroller ansvarar för produktion av brandskyddskontroller i fält, brandskyddskontrollstaxa, säkerställande av arbetsmiljön i fält liksom rättssäkra och likriktade bedömningar samt ansvar för fordon och utrustning.

Till Enheten Produktion brandskyddskontroller söker vi nu en enhetschef som vill vara med på vår utvecklingsresa och skapa en verksamhet som ligger i framkant tillsammans med våra duktiga medarbetare.

Som ledare och chef hos oss kommer du att ha ekonomiansvar och leda och utveckla både verksamheten och den personal, idag 15 personer, du arbetar tillsammans med. Du omsätter erfarenheter och kunskaper i nya mål som du tillsammans med dina kollegor ansvarar för att följa upp.  I arbetet ingår att skapa en god och utvecklande samverkan med såväl interna enheter, avdelningar och funktioner liksom externa organisationer och myndigheter.  Du är en del av avdelningens ledningsgrupp och har stora möjligheter att påverka och förbättra.

Det är en utmaning och ett stort ansvar att axla, men i gengäld kommer du att bli en del av en organisation som värdesätter öppenhet och dialog, god gemenskap och en balans mellan arbetsliv och fritid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Brandingenjör eller har annan likvärdig teknisk högskoleutbildning. Även annan brandteknisk utbildning i kombination med erfarenhet av räddningstjänst, sotning, brandskyddskontroll eller myndighetsutövning kan vara kvalificerande.

Du har erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och ledaruppdrag, helst i rollen som chef med ekonomi- och personalansvar. Du är mycket bra på att formulera dig såväl i tal som skrift. B-körkort krävs. Det är meriterande om du har erfarenhet från produktionsmiljö med många kundkontakter.

För att lyckas i rollen ska du ha goda ledaregenskaper som skapar engagemang och delaktighet. Hos oss är ledarskap att gå först och visa vägen och inspirera genom attityd och handling, vilket förutsätter att du både är social och kommunikativ och har ett lyhört och smidigt sätt. Det är en kvalificerad roll och vi ser att du är ambitiös och driven som person. Du tänker strategiskt, är helhetsorienterad och har och ett brett perspektiv på frågor. I ditt dagliga arbete är du välorganiserad och arbetar på ett strukturerat och effektivt sätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2018-07-20. Referensnummer: diarienummer 0293/18

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Kontaktpersoner
Carina Björkman (Obs! har semester 9 - 22 juli.)
Avdelningschef Myndighetsärenden
031-335 26 21, carina.bjorkman@rsgbg.se
Facklig företrädare
Kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln
031–3352600

Övrigt

Intervjuer är planerade att genomföras under vecka 30 eller enligt överenskommelse. Innan anställning kommer alkohol och drogtest att genomföras enligt förbundets policy i samarbete med vår företagshälsa.

 

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, sammanlagt 790 000 invånare. I dessa kommuner ansvarar vi för räddningstjänst enligt Lagen om skydd mot olyckor. Vårt uppdrag innebär att förebygga och begränsa olyckor, genomföra räddningsinsatser samt arbeta aktivt med samhällets risk- och hotbildsanalyser. RSG deltar i räddningstjänstens utveckling genom samverkan lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande arbetsplats med 850 anställda där idéer och initiativ är välkomna. Om du gillar att arbeta för och med människor kommer du att trivas här. Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Friskvård är viktigt för oss och alla medarbetare har tillgång till olika träningsaktiviteter på arbetsplatsen.