Brandskyddskontrollant

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, sammanlagt 790 000 invånare. I dessa kommuner svarar vi för räddningstjänst och förebyggande brandskydd. Vårt uppdrag innebär att förhindra och begränsa olyckor, förbereda och genomföra räddningsinsatser, vidta åtgärder efter olyckor samt medverka i samhällets risk- och hotbilder. RSG arbetar aktivt med att identifiera risker och förebygga olyckor genom samverkan, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Totalt antal anställda på RSG är ca 900. Enheten för Brandskyddskontroll och sotningstjänster ansvarar för att genomföra brandskyddskontroller, sotning/rengöring samt myndighetsbeslut inom Avdelningen för myndighetsärenden. På enheten arbetar idag 16 personer, men behöver förstärkas med ytterligare medarbetare. Du kommer att finna en utmanande, utvecklande och stimulerande arbetsplats, där dialog och samverkan utgör grunden och där stora möjligheter till egen påverkan finns. Enhetens ledord är; delaktighet, öppenhet, rättssäkerhet, respekt för människor, kvalitet, systematiskt förbättringsarbete och allmänheten i centrum. Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger.

Som brandskyddskontrollant ansvarar du för att genomföra brandskyddskontroller och myndighetsbeslut enligt Lag om skydd mot olyckor. Arbetet innebär brandskyddskontroll av kontrollpliktiga objekt t.ex. kontroller av sotbildning och beläggningar, skador eller förändringar av det tekniska utförandet, temperaturförhållanden, tryckförhållanden och täthet, drift och skötsel. I uppdraget ingår även dokumentation, systematiskt förbättringsarbete och annat administrativt arbete liksom rådgivning. Arbetet är en dagtidstjänst, men viss arbetstid förläggs utanför ordinarie arbetstid. Din arbetsplats kommer att vara på en av RSG:s brandstationer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är skorstensfejartekniker eller motsvarande. Du ska ha god svenska i tal och skrift samt B-körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av brandskyddskontroller, IT-kompetens inom t.ex. Officepaketet samt har intresse och erfarenhet av juridiska frågor och/eller teknikfrågor.
För att lyckas i rollen ska du kunna arbeta självständigt, vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten samt vara lyhörd gentemot kund och ha ett professionellt bemötande.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde 2017-08-28 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast:   2017-04-02
Referensnummer:   Diarienummer: 0123/17
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning
Arbetstid:   Dagtid

Kontaktpersoner

Robert Olsson Enhetschef 031-335 29 83 robert.olsson@rsgbg.se
Mikael Håkansson Bitr. enhetschef 031-335 27 26 Mikael.hakansson@rsgbg.se
Jonas Lundin Brandskyddskontrollant 031-335 27 72
Annika Celegin Personalspecialist 031-335 29 27 annika.celegin@rsgbg.se

Facklig företrädare
Fackliga kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln 031-335 26 00

Övrigt
Intervjuer kommer att genomföras under vecka 16-17.
För att säkerställa arbetsmiljön vid höghöjdsarbete ska läkarundersökning enligt AFS för mast- och stolparbete genomföras med godkänt resultat innan anställning. Läkarundersökningen ombesörjs och bekostas av RSG.
Innan anställning kommer alkohol och drogtest att genomföras enligt förbundets policy. Tester sker i samarbete med vår företagshälsa.