Bild för länk -

Vi söker brandmän i beredskap

Vi söker brandmän i beredskap, RiB, till våra stationer i Mölnlycke, Öjersjö, Kungsbacka, Lerum, Hindås och Donsö.

Som brandman RiB har du chansen att göra en viktig insats lokalt där du bor, samtidigt som du behåller din ordinarie anställning.

Du arbetar i huvudsak med räddningsinsatser efter olyckor. Det kan till exempel innebära rädda liv vid akuta sjukdomsfall, släcka bränder eller bistå vid trafikolyckor. Du arbetar också till viss del med förebyggande brandskydd.

Brandman RiB är ett spännande, givande och mångsidigt jobb. Du kommer i kontakt med människor i olika situationer, arbetar tillsammans med kollegor i ett lag och får röra på dig mycket. Du måste därför vara bra på att handskas med människor och tycka om att arbeta i grupp. Dessutom ställer arbetet fysiska krav på dig, vilket gör att du måste ha bra kondition och träna en hel del.

Räddningstjänsten Storgöteborg står för trygghet, säkerhet och omtanke inom räddningstjänst och förebyggande skydd i våra sex medlemskommuner. Vi arbetar för att få en jämnare könsfördelning och ökad mångfald för att bättre spegla det samhälle i vilket vi verkar.

Förutsättningar för anställning

Brandman RiB har beredskap var fjärde eller tredje vecka i hemmet och på sin ordinarie arbetsplats. Under beredskap måste man kunna infinna sig på brandstationen inom den föreskrivna inlarmningstiden på mellan 5–10 minuter, vilket innebär att du måste bo och helst arbetar i nära anslutning till brandstationen.

Ingen utbildning i räddningstjänst krävs utan du får utbildning och introduktion internt i samband med anställning.

Arbetsuppgifter

  • Delta i brand- och räddningstjänst
  • Underhåll av materiel och fordon
  • Schemalagda övningar

Kvalifikationer

  • Fullt frisk enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter
  • God fysik
  • Simkunnig motsvarande provet för Guldbojen
  • B-körkort

Uttagning

Sker genom fysiska prov, stresstest samt intervju. De fysiska testerna genomförs lördag den 4 mars och torsdag den 9 mars.

Anställningsvillkor

Enligt RiB 15, Räddningstjänstpersonal i beredskap. Ersättning utgår enligt avtalet för beredskap, övningstid utbildning och larm.

Informationsmöte

Är du intresserad och vill veta mer -  välkommen på informationsmöte den 2 februari kl 18.30 på Gårda brandstation, Åvägen 2.

Sista ansökningsdag

12 februari 2017

Upplysningar

För ytterligare upplysningar är du välkommen att ringa                      
Johan Fors,  enhetschef RiB, tfn 0703 632978 
Martin Lyrhem, stationsledare RiB, tfn 0725 758404
Lars Mattsson, stationsledare RiB, tfn 0702 883980                               

Facklig representant
Mikael Strand, Brandmännens riksförbund, tfn 0704 712030
Per-Albin Halldin, Kommunal, tfn 0704 360409

Innan anställning kommer alkohol- och drogtest att genomföras enligt förbundets policy i samarbete med vår företagshälsovård.

Ansökan sänds till:

johan.fors@rsgbg.se