Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Brandingenjör till enheten för brandfarligt och explosivt

Inom Räddningstjänsten Storgöteborg täcker vi upp ett brett område vilket inkluderar unika verksamheter exempelvis hamnar, raffinaderier, tung industri och Sevesoanläggningar som ska fungera. Det kommer nya energislag, både vätgas och LNG växer som drivmedel i våra fordon. Inte bara på land utan även inom sjöfarten. Detta ställer stora krav på kunskap och nyfikenhet för att vi ska vara med i utvecklingen samt skapa en trygg och säker hantering av Brandfarliga och explosiva varor.

Som brandingenjör på Enheten för brandfarligt och explosivt kommer du att vara med i denna utveckling. Du kommer att vara organisatoriskt placerad inom Avdelningen för myndighetsärenden som ansvarar för tillsyn och tillståndshantering, brandskyddskontroll och brand- och riskhänsyn i samhällsplaneringen samt information och rådgivning till allmänhet och verksamhetsutövare.

I uppdraget kommer du att arbeta med handläggning av tillstånds-och tillsynsärenden samt besvara remisser inom Lagen om Brandfarliga och Explosiva varor (LBE). I uppdraget ingår även uppföljning av olyckor eller incidenter, rådgivning och samverkan med andra samhällsaktörer. Du kommer även att fungera som stöd och kunskapsresurs åt övriga handläggare och chefer inom avdelningen. Detta kräver förstås att du är uppdaterad på inom lagstiftningen förekommande författningar och föreskrifter samt allmänna råd och branschpraxis som rör lagstiftningen LBE. Tillsammans med kollegor arbetar du aktivt med enhetens kontinuerliga utvecklingsarbete. Beroende på tidigare kunskaper och intresse kan tjänsten kan även innefatta brand- och riskfrågor kopplade till Plan och Bygglagen, miljöbalken eller Seveso/2:4. Som medarbetare hos oss kommer du att bli en del av en organisation som värdesätter öppenhet och dialog, god gemenskap och en balans mellan arbetsliv och fritid.

Kvalifikationer

Vi söker dig med Brandingenjörsexamen från teknisk högskola. Du har en god pedagogisk förmåga, kan producera dokument av hög språklig kvalitet och har goda kunskaper i Office-paketet. B-körkort krävs.

Har du dessutom tidigare arbetslivserfarenhet inom myndighetsområdet eller verksamhetsområdet LBE ser vi det som meriterande.

För att lyckas i rollen strävar du efter att uppnå hög kvalitet och att utvecklas. Du har förmågan till helhetssyn och brett perspektiv på frågor. I ditt dagliga arbete är du välorganiserad och arbetar på ett systematiskt sätt. Du trivs såväl med att arbeta självständigt som i nära samarbete med andra och har ett utåtriktat och smidigt sätt.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning, heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 30 september Referensnummer: diarienummer 391-18
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan .

Kontakt

Patrik Midenborn, enhetschef enheten för Brandfarligt och explosivt
031-335 2756 patrik.midenborn@rsgbg.se

Katarina Dahl, HR-specialist
031-384 48 22 katarina.dahl@rsgbg.se

Facklig företrädare
Kontaktpersoner för SACO, Ledarna, Vision, Kommunal och BRF nås via växeln
031–3352600

Övrigt

Innan anställning kommer alkohol och drogtest att genomföras enligt förbundets policy i samarbete med vår företagshälsa.

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, sammanlagt 790 000 invånare. I dessa kommuner ansvarar vi för räddningstjänst enligt Lagen om skydd mot olyckor. Vårt uppdrag innebär att förebygga och begränsa olyckor, genomföra räddningsinsatser samt arbeta aktivt med samhällets risk- och hotbildsanalyser. RSG deltar i räddningstjänstens utveckling genom samverkan lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.
Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande arbetsplats med 850 anställda där idéer och initiativ är välkomna. Om du gillar att arbeta för och med människor kommer du att trivas här. Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Friskvård är viktigt för oss och alla medarbetare har tillgång till olika träningsaktiviteter på arbetsplatsen.