Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Biträdande avdelningschef till Tekniska avdelningen

Räddningstjänsten Storgöteborg (RSG) är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, sammanlagt 790 000 invånare. I dessa kommuner svarar vi för räddningstjänst och förebyggande brandskydd. Vårt uppdrag innebär att förhindra och begränsa olyckor, förbereda och genomföra räddningsinsatser, vidta åtgärder efter olyckor samt medverka i samhällets risk- och hotbilder. RSG arbetar aktivt med att identifiera risker och förebygga olyckor genom samverkan, lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Totalt antal anställda på RSG är ca 900.

Tekniska avdelningen består av 80 medarbetare fördelat på sju enheter inom områdena verkstad, IT, service- och lokalvård, teknik & materiel, radio & larm, fastighet och brandmateriel.

Du kommer att finna en utmanande, utvecklande och stimulerande arbetsplats, där dialog och samverkan utgör grunden och där stora möjligheter till egen påverkan finns. Vi strävar efter att spegla samhället i stort för att vinna de fördelar som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald ger. Friskvård är viktigt för oss och alla medarbetare har tillgång till olika träningsaktiviteter.

Arbetsbeskrivning

Regionen Storgöteborg är inne i ett expansivt skede och står inför stora framtida utmaningar och möjligheter. Nu söker vi en biträdande avdelningschef till vår Tekniska avdelning.

Som biträdande avdelningschef arbetar du direkt under avdelningschefen för Tekniska avdelningen. Du driver verksamheten utifrån räddningstjänstens mål för att uppnå bästa möjliga kvalitet och effektivitet. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och är delaktig i det strategiska arbetet med avdelningens kortsiktiga och långsiktiga utvecklingsfrågor.

Du har personal, verksamhet- och budgetansvar för sju medarbetare inom områdena reception, administration, teknisk projektledning och ekonomi/controller. Du kommer ha rollen som förbundets försäkringssamordnare samt arbeta med planerings- och uppföljningsarbete. I tjänsten ingår också att utveckla avdelningens administrativa struktur.

Kvalifikationer

Akademisk examen inom det administrativa området eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet av att ha arbetat som chef med personal- , budget- och verksamhetsansvar. Du har mycket goda kunskaper i Microsoft Office-paketet samt goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Du har B-körkort.

För att lyckas som biträdande avdelningschef på tekniska avdelningen vill vi att du har ett stort intresse för människor, teknik och service.

Vi vill också att: 

  • Du är trygg i din ledarroll och har förmåga att skapa förtroende och goda relationer. 
  • Du är strukturerad och kan driva dina arbetsuppgifter mot uppsatta mål. 
  • Du är nyfiken och intresserad av att lära nytt och utveckla verksamheten. 
  • Du är prestigelös och lyhörd.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning, heltid, dagtid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast den 27 augusti
Referensnummer:   Diarienummer: 0365/17

Välkommen göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Thomas Tell,  avdelningschef Tekniska avdelningen
031-335 2989
thomas.tell@rsgbg.se

Susanne Andersson, personalspecialist
031-335 29 86, 0725-29 43 45
susanne.andersson@rsgbg.se