Use Google to translate this website

We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bild för länk -

Andrea är värnansluten på Brännö

Andrea Hedenskog är en av fjorton värnanslutna på Brännö. Ett räddningsvärn är en brandstyrka med frivilligt anslutna personer. Räddningsvärnen larmas via personsökare eller tyfon och de personer som har möjlighet, tar sig skyndsamt till brandstationen.

Andrea bor på ön och driver en yogastudio på Brännö och i Majorna. När Andrea fick frågan om att gå med i värnet var det en självklarhet att svara ja, nu har hon varit med i värnet i tolv år.

- Att bo på en ö utan landförbindelse innebär att det är extra viktigt att det finns hjälp när det behövs.  Som värnansluten kan jag hjälpa till och göra skillnad, vilket även betyder att jag får hjälp den dagen jag skulle behöva, berättar Andrea.

I januari brann det i ett hus på Brännö och Brännös värn kom först till platsen. För Andrea och hennes kollegor blev uppgiften att göra en bedömning av omfattningen av branden för att sen koppla på vatten från brandposten och förhindra spridning till närliggande fastigheter. Även andra boende på ön kom och hjälpte till.

- Fördelen med att bo på en ö är att vi känner varandra och att vi har god lokalkännedom. Det hör till vi hälsar på varandra och bryr oss. Här på Brännö måste vi hålla ihop och hjälpas åt och även små resurser kan göra skillnad. För mig är det en självklarhet att vara värnansluten, avslutar Andrea.

Här kan du läsa mer om att vara värnansluten>>

}